Вербова неділя

24.02.2006
Вербова неділя

«Ця дівчина — значно більше, ніж просто модель. Вона особистість, наділена унікальною вродою. А це — дуже рідкісне поєднання».

Карл Лагерфельд
про Дарію Вербову.

 

Від Чорнобиля до Міссіссоги

      «Україна — це надзвичайна країна з великою нацією, східноєвропейський «парник» для прекрасних жінок, де народжуються красуні, від вроди яких шаленіє світ». Приємно читати такі слова про нашу Батьківщину, еге ж? Особливо якщо надруковані вони в солідних американських виданнях, читачі яких ще кілька років тому про Україну й не чули. Однак це було раніше. Тепер у Новому світі про нашу «надзвичайну країну» знають більше. Звісно, цьому посприяли й Помаранчева революція, і новий Президент, якого, на відміну від його попередника, приймають на ура... Але це — для тих людей, які бодай трохи цікавляться міжнародною політикою. Ті ж, чиє найулюбленіше чтиво — колонки світської хроніки й жіночі/чоловічі журнали, про Україну дізнаються завдяки іншим нашим співвітчизникам. Таким, як блискуча топ-модель і одна з найпрекрасніших жінок світу Дарія Вербова.

      Дарина, яка виїхала з України ще в трирічному віці (сім'я перебралася до Канади у 1986-му, після вибуху на Чорнобильській АЕС), ніколи не забувала про своє коріння. Дівчина й досі в кожному інтерв'ю наголошує на тому, що вона — українка і, на відміну від багатьох вихідців з України, не забуває рідну (саме українську, а не російську) мову. Щоправда, зараз нею міс Вербова (у світі її називають Вербови — Werbowy — за прізвищем батька) майже не говорить, бо, хоча й ходила в українську школу і з батьками спілкувалася українською, все ж зростала в англомовному середовищі. А тепер іще й удома, в містечку Міссіссога неподалік Торонто, буває все рідше через постійні роз'їзди й роботу за кордоном.

      А роботи Дарині не бракує. Вона — одна з найуспішніших і найперспективніших манекенниць планети, улюблена модель «Луї Віттон» та «Гуччі», «обличчя» фірм «Прада», «Ланком» (на цьому посту Вербова змінила Уму Турман) і ще кількох не менш відомих марок. Дарія — постійна фігурантка численних рейтингів найкрасивіших жінок світу, найсексуальніших моделей тощо. Власне, у свої 22 роки дівчина з України входить щонайменше до п'ятнадцятки, якщо не до десятки найкращих супермоделей. А з огляду на те, що більшості інших учасниць «топ-листа» вже стукнуло 30 і більше, має всі шанси стати першою.

«Дика українська кицька» йде в моделі

      А колись про модельну кар'єру 14-річна дівчинка Даринка навіть не думала. Хоча мала всі дані для цього: за височезний зріст у школі її по-доброму піддражнювали «шпалою», плюс довжелезні ноги, вузькі стегна, підтягнута фігурка... Не дивно, що, вгледівши цю юну газель із величезними очима й незвичайно привабливою зовнішністю, мати Дарчиної однокласницi, яка очолювала торонтське відділення модельної агенції «Сьюзен Джей», вчепилася в перспективну дівчину обома руками й не відчепилася доти, доки Вербова не погодилася спробувати себе в ролі манекенниці. Про що не пошкодувала, бо роботодавці, вражені красою й граційністю «дикої української кицьки», буквально засипали її пропозиціями роботи. Через рік Дарія збагнула, що вже давно переросла рівень «своєї» агенції й перейшла в іншу, а зрештою, опинилася у престижному агентстві IMG.

      «Ів Сен Лоран», «Версаче», «Луї Віттон», «Гуччі», «Живанші», «Ральф Лорен», «Крістіан Діор», «Шанель», «Прада» — це далеко не повний перелік будинків моди, які постійно співпрацюють із Дарією Вербовою. А глянцеві видання, на обкладинках яких вона знімалася, не варто й перераховувати — все-таки газетна шпальта не гумова.

      Словом, ми можемо пишатися такою співвітчизницею. Шкода, що до історичної Батьківщини Дарина поки що не доїхала, хоча не так давно була «по-сусідству» — влітку представляла в Росії новий аромат від «Ланком». Але будемо сподіватися незабаром таки зустріти імениту «вербову» кралю на рідних теренах. А поки що друкуємо витяги з найсвіжішого інтерв'ю Дарії чоловічому виданню GQ, яке визнало її «Моделлю року».

«Я нізащо не припиню робити щось, що мені подобається!»

      — Привіт, Даріє... от холера, я просто не уявляю, як вимовити твоє прізвище. Це щось таке, як у Девіда Боуї?

      — (Дарія пояснює журналістові, як англійською вимовляється Werbowy і перекладає). Це українське слово, означає «верба», «вербовий».

      — Даріє, ти була останньою, кого знімав знаменитий фотограф Гельмут Ньютон незадовго до своєї смерті (цей легендарний майстер еротичної фотографії на початку 2004 року у 84-річному віці загинув у автокатастрофі. — Ред.). Як тобі з ним працювалося?

      — Так, це була його остання зйомка — ми працювали у Монте-Карло. Я хворіла на грип і почувалася препаскудно, а він, відповідно, не підходив до мене ближче, ніж на три метри. Загалом було чудово!

      — Гельмут славився своїми «шаленими», навіть у якомусь сенсі непристойними зйомками. Тебе це не бентежило?

      — Ну, як вам сказати... Скажімо, в одній серії фотосесії я була у купальнику, з виделкою в руці і їла... траву, як корова. А в іншій — качалася по ліжку з цвяхів, як йог... Весело, словом. А ще був варіант, коли Гельмут змусив мене залізти на скелю й підняти важелезну каменюку, та ще й тримати її над головою.

      — Нічого собі. І у що ж ти була вбрана, видершись на ту скелю?

      — О, це окрема історія. Що мені сподобалося у роботі з Гельмутом, так це його вимога вдягати гумові напипники.

      — Перепрошую?!

      — Так-так, ви правильно зрозуміли — на груди, на соски. Він такі штучки носив у кишенi, причому різних кольорів, розмірів, форми... І змушував моделей це одягати, щоб було «сексуальніше». Тож погодься, манекенницею бути дуже цікаво (сміється).

      — Мда, це щось. Але, крім роботи, є ж і особисте життя. Коли востаннє ти зустрічалася із хлопцем свого віку? (Дарія любить старших за себе чоловіків: скажімо, у 21-річному віці покинула 26-річного актора Джоша Гарнетта, бо він, мовляв, для неї «геть дитина». — Ред.)

      — (Довга пауза) Ніколи. Мій перший бойфренд був на вісім років за мене старший.

      — Ви хоч нічого протизаконного не робили — ти була вже повнолітня?

      — Мені було 16, йому — 22...

      — Ну, може, в деяких штатах це вже й не протизаконно, ти була досить доросла... От тільки, мені здається, різниця між вами становила все-таки шість років.

      — Ой, точно, шість. Схоже, за цією роботою я вже й рахувати розучилася...

      — Так, роботи в тебе багато. А після роботи — усілякі презентації, гульки, які ти теж полюбляєш... І як оце в тебе виходить з'являтися зранку на зйомку після цього? Як ти справляєшся із похміллям і втомою?

      — А хіба є інший вихід? От ви, наприклад, невже відмовляєтеся від вечірок тільки через те, що о дев'ятій ранку треба бути на роботі?

      — Відмовляюся. Я вже старенький.

      — Та перестаньте, ми ж тільки один раз живемо! Я, скажімо, нізащо не припиню робити щось, що мені подобається робити.

      — Ти просто як Кейт Мосс. Вона теж робила, що їй подобається (нюхала кокаїн. — Ред.), а преса підловила — і вийшов грандіозний скандал.

      — Знаєте, мені здається, що ми не маємо права судити інших. Я ж не прожила її життя, не пройшла крізь те, крізь що довелося пройти їй, тому звідки я можу знати, чому вона це робить і тим паче її засуджувати. А взагалі, Кейт дуже сильна людина. І мені здається, що преса цим скандалом їй тільки допомогла. І дарма після цього почали розповідати про те, який складний модельний бізнес, що робить моделей наркоманками і ще щось у тому ж дусі. Насправді таке щодня трапляється з людьми різних професій, різного достатку, в різних країнах. Таке життя.

 

ДОСЬЄ «УМ»

Дарія Вербова

      Народилася 19 листопада 1983 року на Захiднiй Україні, з трирічного віку мешкає у Канаді.

      Зріст 180 см, об'єми фігури — 86-61-88, розмір взуття — 39.

      Улюблені заняття на дозвіллі: сейлінг, пляжний волейбол, баскетбол, сноуборд, риболовля з татом у канадських озерах. Обожнює мандрувати і мріє мати власну яхту, на якій здійснити кругосвітню подорож. У кожному місті, де буває, відвідує художні галереї, бо захоплюється живописом і сама добре малює. Любить готувати український борщ і вареники, хоча на це майже не вистачає часу.

      Має маленьке татуювання у вигляді хвильок на великому пальці ноги, але найпомітнішою своєю відзнакою вважає великі, з незвичним розрізом блакитно-зелені очі, за які вдячна Богу й батькам. Також задоволена красивими й невеликими як на її зріст ступнями та пишається своїм розкішним густим волоссям і ніколи поза роботою не користується ніякою косметикою для волосся. При цьому красунею себе не вважає — просто «звичайною дівчиною з помітною зовнішністю й великим везінням».

            Життєве кредо: «Я знаю, це банально, але завжди треба бути самим собою. Кожна мить штучності означає втрату частинки своєї душі».

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>