РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.02.2006
7,3 мільярда доларів

іноземних інвестицій надійшло торік в Україну. Це втричі більше, ніж у 2004 році. За даними Держкомстату, найбільше зріс капітал нерезидентів із Німеччини, Австрії, Кіпру, Великобританії, США.

 

100 мільйонів євро

кредиту ЄБРР має має намір залучити у 2006 році «Укравтодор» для будівництва ділянки дороги Київ—Чоп. Ці кошти планують направити на спорудження  ділянки Броди—Рівне. 

 

100 мільйонів гривень

просить додатково просить додатково виділити парламент на житлово-комунальне господарство. Цю суму пропонують спрямувати на проведення невідкладних робіт із відновлення комунальних систем, щоб не повторювалися такі випадки, як в Алчевську та  Олександрії.

 

38 мільйонів бюлетенів

виготовить поліграфкомбінат «Україна» за попереднім замовленням ЦВК. Кількість виборців в Україні, за попередніми даними, становить 36,8 мільйона осіб. Але кількість бюлетенів, як відомо, за законом має перевищувати кількість виборців на 2%.

 

1 мільйон гривень

просить за свій виборчий голос 39-річний тернополянин Віталій Головка. Оголошення про його продаж чоловік розвісив на стовпах у Тернополі. Продати свій голос Віталій вирішив після розчарування в усіх політичних силах.

 

92 тисячі ліфтів

експлуатується в Україні. Майже третина з них уже відпрацювала гарантійний термін — 25 років. Тому Держпромгірнагляд найближчим часом перевірить надійність та безпечність ліфтів у всіх регіонах України.

 

Понад 68 тисяч людей

трагічно загинули в Україні торік. Найбільше людей пішли з життя через самогубства та поранення — понад 10 тисяч осіб. Приблизно стільки ж — більше 9,6 тисячi загинули в аваріях на дорогах. Майже 4,5 тисячі людей втопилися, а на пожежах загинули близько 4,2 тисячі українців. 

 

477 викликів

рятувальних служб Києва в січні були хибними. Це при тому, що загалом упродовж місяця надійшло 795 заявок про пожежі, справжніми з яких виявилися тільки 318. 38 відсотків помилкових заяв надходить із міських телефонів-автоматів, 52 відсотки — зі стільникових телефонів. Телефонним хуліганам слід мати на увазі, що апаратура оперативно-рятувальних служб дозволяє визначити номер, з якого телефонують. Так, 5 абонентів мобільного зв'язку через пустощі в січні були відключені.

 

51,3 відсотка українців

виступають проти відновлення Радянського Союзу. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова. Водночас 20,4% опитаних на питання, чи прагнете ви відновлення Радянського Союзу та соціалістичної системи», відповіли: «Так», а 28,3% — «Так, але я розумію, що за сучасних умов це нереально».

 

13 грантів

вивиділило українським бібліотекам посольство США для відкриття безкоштовних громадських інтернет-центрів. Бібліотеки отримають до 15 тисяч доларів на комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення, підключення до інтернету на два роки. Загалом кількість таких центрів становитиме 105.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>