Грубі светри й напівпрозорі сукні

23.02.2006
Грубі светри й напівпрозорі сукні

Типова пропозиція від Дольче і Габбани на наступну зиму. (Фото Рейтер.)

      До Італії, де цими днями проходять зимові Олімпійські ігри, прикута увага не лише шанувальників спорту, а й знавців моди. Щоправда, їхні погляди спрямовані не на Турин, а на Мілан — там проходить знаменитий Тиждень моди. І сюрпризів він уже приніс чимало.

      Власне, сюрпризи розпочалися з першого ж дня, коли, вперше в історії модних заходів такого рівня (принаймні в Італії), свої колекції демонстрували одразу четверо дизайнерів-початківців. Досі в Мілані, та ще й у перший день, проходили тільки покази найшанованіших метрів моди.

      Звісно, новачки, представлені комітетом NUDE (ця абревіатура, яка у перекладі з англійської означає буквально «голий», насправді розшифровується як New Upcoming Designers — «Нові таланти в дизайні»), продемонстрували чудові колекції — інакше їх би просто не запросили. Однак до визнаних метрів їм усе-таки ще далеко. Саме тому гості фешн-шоу з нетерпінням чекали, поки на подіумі з'являться манекенниці в нарядах від знаменитих Дольче і Габбани, Джорджіо Армані, Версаче тощо.

      І вони таки вийшли. Дизайнерський дует Дольче і Габбана одягнув своїх моделей у вовняні сукні та шорти й закутав теплими шарфами: схоже, моду наступного зимового сезону зумовила нинішня холоднюча зима. Також дуже доречними для модників будуть светри крупного плетіння в бежевій кольоровій гамі: хочете наступної зими виглядати стильно — мотайте на вус. І врахуйте, що принаймні у варіанті від D&G однотонне вбрання буде не в моді, на відміну від шмоток, прикрашених різноманітними аплікаціями, візерунками, помпонами тощо.

      Натомість Армані запропонував своїм клієнткам (серед яких, між іншим, безліч зірок Голлівуду) сукні у стилі ретро, прямі стримані спідниці й закриті жакети. Хочеться свята? Вдягайте пишні спідниці у стилі Одрі Хебперн і туалети з іскристого матеріалу.

      Серед інших модних деталей і тенденцій наступного осінньо-зимового сезону дизайнери пропонують плаття-сорочки (як, наприклад, оздоблене кристалами вбрання від «Міу Міу» — носити його модельєрка пропонує з кардиганом, підв'язаним поясом, і туфлями-«човниками»), напівпрозорі й навіть зовсім прозорі сукні та блузки блідо-рожевого кольору (помічені, зокрема, в колекціях будинків «Гуччі» та «Барберрі»), грубі светри з поясами («Прада») тощо. Хоч як це дивно, найпопулярнішими тканина-  ми на Міланському тижні моди були трикотаж грубої в'язки і легенький шифон. Тож незалежно від того, теплою чи холодною буде наступна зима, кожен зможе собі обрати вбрання по погоді.