Ольга, княгина австралійська

19.01.2006
Ольга, княгина австралійська

Ольга Савчук. (РЕЙТЕР.)

      Тінейджерка з Донецька Савчук — дебютантка турнірів серії «Великого шолома» — пробилася до третього кола «Аустраліен оупен»

      Коли на відкритому чемпіонаті Австралії припинили боротьбу кращі українські тенісистки, мало хто розраховував, що на кортах Мельбурна надовго затримається 18-річна Ольга Савчук. Але юна донеччанка виявилася не з боязких і подолала бар’єр уже другого кола основної сітки змагань.

      Учора українка переграла, причому всього у двох сетах, 23-тю ракетку світу Єлену Янкович із Сербії й Чорногорії — 6:3, 6:4. Для дебютантки змагань такого рівня, яка наразі посідає аж 188-й рядок рейтингу, результат просто вражаючий. У третьому раунді на Олю чекає молода росіянка Олена Весніна.

      Щодо інших несподіванок середи, то припинила виступ в одиночному розряді ще одна «сіяна» — росінка Олена Лиховцева (18), яка у двох партіях капітулювала перед іспанкою Руано-Паскуаль. У чоловіків сталося три несподіванки: зачохлили ракетки американець Джинепрі (13), чехи Штепанек (17) і Бердих (19).

      Матчі першого кола парного розряду принесли нам розчарування. Киянка Марія Коритцева разом із німкенею Клезель здалися парі Форец/Дзанетті (Франція/Італія) — 1:6, 0:6. А 22-річна донеччанка Юлія Бейгельзимер з Мерваною Юкич-Салкич із Боснії й Герцеговини не без боротьби, але поступилася 16-му номеру «посіву», китайському дуету Лі/Сан — 4:6, 6:4, 4:6.