ЗИМОВІ ВИДИ

17.01.2006

Санний спорт

      Чим ближчим стає момент запалення олімпійського вогню в Турині, тим уважніше ми стежимо за результатами українських спортсменів на міжнародних стартах. Минулого уїк-енду привід для радості нам надала киянка Наталка Якушенко. Те, що в останні роки здавалося неможливим — потіснити з п'єдесталу пошани німкень, — їй вдалося на етапі Кубка світу в австрійському містечку Ігль. Досвідчена українка за сумою двох спроб протиснулася на друге місце між двома представницями Німеччини — Сільке Краусхар і Сільке Отто.

      Це «срібло» підняло Якушенко на дев'яте місце загального заліку (242 очки). Ще одна киянка Лілія Лудан посіла в Австрії лише 12-те місце і наразі перебуває на восьмому місці у Кубку світу (250). А трійку кращих складають німкені Краусхар (625), Отто (525) й Хюфнер (454).

Біатлон

      Не надто поки що тішать нас результати майстрів лиж та рушниці, на успіхи яких у Турині сподівається український НОК. На етапі Кубка світу в німецькому Рупольдінгу найкраще серед наших жінок виступила Оксана Хвостенко. Чернігівчанка фінішувала 29-ю у спринті на 7,5 км (без промахів, але з 1 хв. 47 сек. відставання від переможниці, француженки Байї) і 36-ю — у гонці переслідування на 10 км (3 промахи).

      Гідним результатом можна вважати дев'яте місце Андрія Дериземлі в спринтерській гонці на 10 км. Поклавши всі 10 патронів у ціль, представник Чернігівщини відстав від переможця, норвежця Андресена, на 38 секунд. У гонці переслідування (12,5 км) Дериземля припустився трьох промахів і фінішував 18-м. Натомість сумчанин Олександр Біланенко розбив усі 20 мішеней, але через повільну ходу, що є, на жаль, ахіллесовою п'ятою українців, зміг піднятися лише з 30-го місця у спринті на 28-ме у переслідуванні.

Лижі

      Чергова репетиція лижних гонок відбулася на етапі Кубка світу в італійському місті Валь-ді-Фіємі. Відразу троє наших жінок стартувало на 15-кілометровій трасі вільним стилем. Головна наша олімпійська надія, Валентина Шевченко, показала 20-й результат, поступившись трохи більш як хвилиною першому місцю, яке посіла чешка Нейманова. Вікторія Якимчук фінішувала 42-ю, Катерина Григоренко — 55-ю. У чоловіків 25-річний Михайло Гуменяк дистанцію 30 км подолав із 53-м часом, а більш досвідчений Роман Лейбюк був 68-м. На п'єдестал зійшли німець Ангерер, росіянин Дементьєв та італієць Піллер.

      Естафету 4х5 км український жіночий квартет закінчив на 11-й позиції, а призерами тут стали четвірки Італії, Німеччини, Норвегії.