Коса моя розплетена... бо я проти Тимошенко!?

17.01.2006
Коса моя розплетена... бо я проти Тимошенко!?

Львiв давно не бачив такого масового зiбрання.

      «Нині основним нашим опонентом є Партія регіонів. А БЮТ завдяки безглуздим крокам пані Тимошенко просто плутається у нас під ногами та відволікає на безглузді дискусії», — заявив у неділю у Львові керівник виборчого штабу «Нашої України» Роман Безсмертний. У цей день у Місті Лева проходив великий мітинг «нашоукраїнців», а Юлія Тимошенко якраз «плуталася» і «відволікала». Вона явно навмисно прибула до Львова на один час із запланованою там «помаранчевою» демонстрацією, яка мала на меті пiдтримати уряд Єханурова та курс Президента Ющенка.

      Мабуть, від почутого з вуст представників двох донедавна дружніх політичних блоків дибки стали гриви навіть у кам'яних львівських левів. «Ганьба Юлії Тимошенко й усім злочинцям!» — вигукує під пам'ятником Шевченка львівський обласний голова Петро Олійник. «Ганьба! Ганьба!» — підтримує частина присутніх на вічі львів'ян. Тим часом Юлiя Тимошенко в приміщенні облради розповідає журналістам на прес-конференції, що голову НАК «Нафтогазу» Олексія Івченка та міністра ПЕК Івана Плачкова за газові «соглашенія» треба судити за Кримінальним кодексом, бо «вони чи то з бодуна, «чи то їм пороблено» разом із Прем'єром Єхануровим здають національні інтереси України.

      Такого в політично активному Львові ще не було. «Ганьба!» на площах завжди вигукували на адресу Кучми, Януковича та, як там популярно говорити, «обрізаних». При цьому люди з команд Ющенка та Тимошенко, а інколи й вони самі, завжди стояли поруч на сценах таких мітингів. Для багатьох львів'ян, які на тлі інших областей завжди вирізнялися своєю політичною активністю та поінформованістю, розкол «помаранчевих» є великою особистою трагедією.

      «Тимошенко і Янукович — п'ята колона», «Львів підтримує Президента», «Україна у нас одна!», «Юля — геть, Ющенко — так!», — такі транспаранти можна було побачити на 10-тисячному вічі. Цікаво, що, озброївшись такими гаслами, організатори запросили на мітинг і саму Тимошенко. Але вона не прийшла. На думку Безсмертного, боялася подивитися в очі народу й відповісти за голосування її фракції проти уряду Єханурова. Бо, на думку Миколи Катеринчука, заступника Безсмертного по штабу «НУ», якби не дії нашого уряду, то «діти могли замерзнути в оселях».

      Зазначимо також, що зі львівського віча стартувала публічна політична діяльність двох жінок із першої п'ятірки «нашоукраїнського» списку — тележурналіста Ольги Герасим'юк та співачки Руслани Лижичко. Зірка «Євробачення» виступала зі звичним їй «диким» темпераментом. Руслана підбурювала людей до вигуків: «Ю-щен-ко!» та погрозила: «Хто хоче вдарити по Ющенку — нехай спершу вдарить по мені!».

      А нардеп-рухівець Ярослав Кендзьор, милуючись новоспеченими політиками, втішався, що у них... незаплетене волосся. Бо «не дай Боже їм такі коси!».

      Однак деякі прихильники Тимошенко не могли терпіти такої наруги над їхньою кумиркою і часто вигукували «Ю-ля!». В результаті, як повідомляє «Львівська газета», між «помаранчевими» львів'янами час від часу виникали гарячі дискусії та шарпанина. До серйозних зіткнень, на щастя, не дійшло.

ДО РЕЧІ

      Повну підтримку діям Президента Віктора Ющенка та Прем'єр-міністра Юрія Єханурова висловили понад 5 тисяч іванофранківців, котрі ухвалили відповідну резолюцію на віче, що відбулося минулої неділі в обласному центрі Прикарпаття. Водночас промовці, серед яких були народні депутати, представники влади, політичних партій та інтелігенції засудили ініційовану кучмістами, комуністами та тимошенківцями відставку уряду Єханурова. Особливо жорстко звучала критика деструктивної позиції лідерки БЮТ та її парламентської фракції, яка у Верховній Раді об'єдналася з антиукраїнськими політичними монстрами.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>