Гуляння кожен день

29.12.2005
Гуляння кожен день

(Укрінформ.)

Палац спорту

      2—8 січня казки «Лускунчик» та «Попелюшка» у виконанні Театру льодових мініатюр Ігоря Бобрина. 2—5 січня початок вистав об 11-00, 14-00, 17-00, 6—8 січня — об 11-00 та 14-00.

Вартість квитків: 10—30 гривень, подарунок (12 гривень) за бажанням.

 

Будинок культури «Більшовик»

      7—9 січня мюзикл «Новорічні пригоди Синдбада». Привітання Діда Мороза, Шрек, Вінні-Пух, Кіт у чоботях, інші казкові персонажі. Початок вистав об 11-00 та 13-00.

Вартість квитків: 10, 15 і 20 гривень, подарунок (10 гривень) за бажанням.

 

Будинок художника

      До 10 січня новорічні вистави для дітей, пригоди клоунів. Вистави розпочинаються об 11-00, 13-00, 15-00.

Вартість квитків: 10—20 гривень.

 

Будинок учителя

      2—8 січня новорічна казка «Чарівні мандри»

Вартість квитків: 22—25 гривень.

 

Будинок кіно

      2 січня музична казка «Новорічні пригоди принцеси» у виконанні акторів і каскадерів. Перед початком вистави конкурси для дітей, роздача подарунків.

Вартість квитків: 10—30 гривень.

 

Київський академічний театр ляльок (Грушевського, 1а)

      До 14 січня усі квитки на новорічні вистави викупили профспілкові організації міста, тому каси почнуть працювати «на публіку» лише з 10 січня. Репертуар уточнюється, вартість квитків становить від 10 до 20 гривень.

 

Київський музичний театр для дітей та юнацтва (Межигірська, 2)

      31 грудня, 2—3 січня балет Чайковського «Лускунчик» (триває двi години)

      4 січня комічна опера-казка «Чарівна музика»

      5 січня балет «Горбоконик»

      6 січня мюзикл «Пригоди Буратіно» (триває півтори години)

Початок вистав об 11-00.

Вартість квитків: 3—20 гривень, залежно від місця

 

Майдан Незалежності

      Біля ялинки 1—6 січня будуть проходити дитячі новорічні ранки (початок — о 12-00)

      7 січня о 18-00 на майдан Незалежності прийде Різдвяне свято.

 

Національний академічний театр імені Івана Франка: 

      29—30 грудня о 12-00, 7 січня о 14-00.

Прем'єрна дитяча вистава «Одіссея» — новорічна казка з використанням прототипів героїв зарубіжних мультфільмів (черепашок-ніндзя, монстрів, Шрека).

Вартість квитків: 3—5 гривень.

 

Цирк-шапіто «Кобзов»:

      Щодня до 10 січня о 10-00, 13-00, 16-00.

Шоу «Новорічна казка».

Вартість квитків: діти до 5 років — безплатно. Діти до 16 років — 12 гривень. Квиток для дорослих — 15 гривень.

 

Національний цирк України:

Щодня о 10-00, 13-00, 16-00.

Шоу «Новорічна чудасія».

Вартість квитків: 10—35 гривень.

 

Український дім

      До 8 січня триватимуть новорічні та різдвяні свята, які проводить Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту разом з Українським молодіжним центром. Дітлахи зможуть стати учасниками дійства «Ніч перед Різдвом» Київського академічного театру юного глядача на Липках. Перед кожним виступом будуть проводитися культурно-розважальні програми з призами. Усі діти, які прийдуть на свята (а це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, вихованці дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та притулків для неповнолітніх, діти-інваліди, а також інші найменш соціально захищені малюки), отримають новорічні подарунки.

 

Відпочинок на льоду

      За розпорядженням мера Києва Олександра Омельченка, у різних районах столиці відкриваються 99 льодових ковзанок. У Деснянському — 15 ковзанок, у Святошинському та Шевченківському районах — 14 і 13, 11 ковзанок приймуть ковзанярів у Голосіївському районі, по 10 — в Оболонському і Солом'янському. У Дарницькому та Дніпровському районах відкрито по 9 ковзанок, у Подільському — 7, у Печерському — одна. Льодові ковзанки з'являться на спортивних майданчиках та стадіонах загальноосвітніх навчальних закладів, житлово-експлуатаційних контор, підприємств і організацій Києва. Головне столичне управління з фізичної культури та спорту має організувати масові катання на ковзанах на Льодовому стадіоні (вулиця Глушкова, 9).

 

Парк Перемоги

      31 грудня новорічна молодіжна дискотека.

 

Парки Партизанської слави, Перемоги, Гідропарк, Голосіївський, Центральний —

масові народні гуляння.

  

РЕГІОНИ
Львів

      6 січня — на проспекті Свободи урочисто встановлять різдвяного Дідуха.

      7 січня — на проспекті Свободи перед пам'ятником Т.Шевченкові громаду міста зі святом привітає міський голова. А на майдані біля Національного державного театру опери та балету ім. С.Крушельницької пройде концертна програма за участю фольклорних колективів, молодіжних вертепів та естрадних виконавців.

      8 січня — на площі Ринок пройде традиційний конкурс вертепів серед молодіжних організацій області.

      19 січня — у Палаці мистецтв пройде свято «Йорданська Яблунева ялинка».

      21 січня — у Будинку органної та камерної музики концерт «Коляда» за участі львівських хорових колективів.

Харків

      31 січня — «Новорічний вогник» на площі Свободи. Початок о 20-00.

      Свято триватиме приблизно до 2-00. Опівночі розпочнеться новорічна дискотека, ведучими якої будуть КВНники Гліб Тимошенко та Ігор Діденко.

      Також у новорічну ніч на площі Свободи виставлять найбільшу новорічну листівку. На ній зможуть залишити свої побажання всі бажаючі.

      29 грудня новорічна ялинка у Харківському державному цирку (пл. Бугримової, 86). Початок об 11-00.

      6 січня — новорічна ялинка у СК «Локомотив» (вул. Котлова, 90/1) . Початок о 12-00.

Одеса

      31 грудня — зустріч Нового року на Думській площі: театралізована карнавальна хода від вул. Дерибасівської до Думської площі, концерт за участі Ані Лорак, конкурси, розіграш цінних призів (автомобілі, квартира). Святковий феєрверк. На Приморському бульварі працюватиме ресторан просто неба. Початок о 21-00. Оскільки свято закінчиться орієнтовно о 03-00, транспорт працюватиме до 06-00 (в напрямку Думської площі).

  • Янголи, що просяться до рук

    Різдвяні свята, що починаються зі Святвечора, для багатьох українців — не тільки одухотворена трапеза з дідухом, кутею та колядками, а й добра нагода згадати про давні сакральні обереги, котрі ще з дохристиянських часів були неодмінним атрибутом у кожній українській оселі. З–поміж них — лялька–мотанка, яку вважали одним із найдієвіших «запобіжників» зла. >>

  • Неси мене, мій коню!

    «УМ» вирішила познайомитись із «живим» талісманом нового року і відвідала Київський іподром. Захоплююче було спостерігати за звичайним, буденним життям коней, за тим, як вони уживаються з іншими тваринами зі східного календаря, адже у конюшнях також мешкають собаки, кішки і навіть, як пізніше виявилось, поросята. >>

  • Анімація, монстри та віртуальний світ

    Уже традиційно наприкінці грудня Національний палац мистецтв «Україна» запрошує своїх найвибагливіших критиків — дітей з усіх куточків країни — на Головну новорічну ялинку. Цього року першими глядачами сучасного театралізованого музичного дійства у 3–D форматі стали більше 3500 малюків із дитячих будинків та інтернатів Києва та Київської області. >>

  • В Індію чи на гравюру?

    Окрім Головної ялинки в Палаці «Україна», у Києві на святкування Нового року і Різдва дітей запрошують в Український дім, Жовтневий палац, Музей Ханенків і «Мамаєву слободу». Кожен із закладів зі шкіри пнеться, щоб зачарувати своїми дійствами якомога більше дітлахів із батьками. >>

  • Чудотворець під козацькою охороною

    На голові — гетьманська шапка з пір’ям заморських птахів, у руках — ліра. Таким наші прадіди уявляли Миколая, і саме такий святий, втілення древніх українських традицій, відтепер живе в козацькому селищі «Мамаєва Слобода». Сьогодні він складає серйозну конкуренцію американському Санта Клаусу та російському Дєду Морозу — дітлахи від нього в захваті. Ще б пак! Незвичайний Микола одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш (верхній одяг козаків та шляхти. — Авт.). Він не махає крючкуватою палицею, йдучи по лісу, а сидить у традиційній, оздобленій рушниками, наддніпрянській хаті, виконує на старосвітській лірі канти XVII століття і чекає на чемних дітей. >>

  • Парадний розрахунок

    Такої помпезної та заполітизованої підготовки до святкування 9 Травня українці давно не бачили. А підхід до наведення марафету з нагоди 65–ї річниці Перемоги в столиці подекуди взагалі шокує: центральні вулиці Києва чи не вперше за роки незалежної України завішені радянськими прапорами, серпами та молотами. >>