Успіхи «Нашого спорту»

27.12.2005
Успіхи «Нашого спорту»

Яхтсмени Леончук і Лука виявили в запакованих коробках гру в дротики — дартс. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Завершується рік 2005, і, за традицією, всі ми підбиваємо для себе його підсумки. Десять днів тому з ініціативи НОК вперше відбулася церемонія роздачі «Українських спортивних нагород». А минулої суботи свою підсумкову версію року, що минає, запропонував популярний інтернет-сайт «Наш спорт». В його опитуванні, що проводилося протягом листопада, взяли участь близько п'яти тисяч респондентів, тож це дослідження цілком варте того, аби називатися голосом всесвітньої мережі.

      Святкова церемонія проводилася у столичному розважальному центрі «Арена». У програмі брали участь популярні музичні групи «Алібі», «СМС», «Друга річка», а відзнаки вручали відомі спортсмени й ведучі різних каналів телебачення.

      Організатори не стали визначати переможців в окремих номінаціях, а запропонували обрати кращі події року.

      Торік найбільше голосів набрав виграш Віталієм Кличком пояса чемпіона світу за версією WВС. Цього ж разу беззаперечним лідером опитування стала перемога футбольної збірної України у відбірковому циклі чемпіонату світу-2006. Наша молодіжна команда, яка під проводом Олексія Михайличенка вперше пробилася до фінальної частини європейської першості, посіла в цій категорії третє місце. На жаль, ніхто з футболістів або тренерського штабу збірних на нагородження прийти не зміг, тож призи за обидва колективи отримував президент ФФУ Григорій Суркіс.

      Між двома футбольними командами вдалося «затесатися» чемпіонам світу з вітрильного спорту у класі яхт «49er», срібним призерам Олімпіади-2004 Родіону Луці й Георгію Леончуку — у них друга позиція.

      Найкращій спортсменці року за версією НОК, гімнастці Ганні Безсоновій, інтернет-фани в опитуванні «Нашого спорту» відвели четверте місце. Наша грація, яка здобула шість медалей на недавньому чемпіонаті світу в Баку, не змогла відвідати церемонію, тому приз із рук боксера Володимира Сидоренка отримали її батьки. До речі, сам новоспечений чемпіон світу за версією WВА разом з іншим колегою-чемпіоном Сергієм Дзиндзируком отримали спеціальні призи «героїв грудня», оскільки голосування завершилося до здобуття нашими хлопцями своїх титулів.

      П'ятий у табелі про ранги — велосипедист Ярослав Попович із білою майкою кращого молодого гонщика найпопулярнішої профі-багатоденки «Тур де Франс».

      Шоста позиція у дзюдоїстів Геннадія Білодіда й Віталія Бубона, котрі на останній світовій першості в Єгипті принесли Україні «срібло» й «бронзу».

      Сьомою за кількістю голосів став не дуже відомий факт — перемога юніорської волейбольної збірної на квітневому чемпіонаті Європи в Естонії. Наші дівчата у фіналі поступалися росіянкам з рахунком 0:2, але зуміли переломити хід поєдинку на свою користь — 3:2. А Ольгу Савінчук тоді назвали найкориснішим гравцем першості.

      Місця з восьмого по десяте опитувачі сайту відвели баскетболістам «Києва», якi потрапили до «фіналу чотирьох» Євроліги ФІБА, золотій нагороді на чемпіонаті світу стрибуна у висоту Юрія Кримаренка й виходу чоловічої тенісної збірної до першої Євро-Африканської групи.


      P.S. Відділ спорту «УМ» свій погляд на те, яким був цей спортивний рік для України, викладе у четверговому номері.