ХРОНІКА

24.12.2005
Футбол

      У німецькому Дюссельдорфі відбувся благодійний матч між командами «Друзі Зідана» й «Друзі Роналдо». За збірну французького півзахисника, яка виграла з рахунком 4:2, виступав футболіст «Шахтаря» Анатолій Тимощук, а тренером цього колективу був румунський наставник гірників Мірча Луческу. Усі зібрані кошти підуть на програми ООН з боротьби із бідністю.

* * *

      Останній матч 17-го туру іспанського прімеро: «Осасуна» — «Атлетико» — 2:1 (Рауль Гарсія, 29; Ромео, 34 — Петров, 26).

* * *

      Продовжили свої контракти з московськими клубами двоє кандидатів до збірної України. 26-річний Максим Калиниченко підписав нову угоду із московським «Спартаком» — на два роки з можливістю продовження ще на рік. 31-річний Сергій Кормильцев наступний сезон знову проведе в «Торпедо».

Хокей

      Днями у Києві побували представники канадської федерації, які розглядають можливість проведення в Україні товариських матчів із нашою збірною напередодні травневого чемпіонату світу-2006. Ознайомившись з умовами у столичному Палаці спорту й провівши переговори з ФХУ, представники олімпійських чемпіонів остаточну відповідь стосовно спарингів пообіцяли дати у середині січня.

* * *

      Результати матчів НХЛ за четвер: «Фінікс» — «Сан-Хосе» — 2:1, «Колорадо» — «Міннесота» — 4:3, «Флорида» — «Баффало» — 4:1, «Бостон» — «Торонто» — 4:1, «Атланта» — «Вашингтон» — 5:6 (по бул.), «Філадельфія» — «Оттава» — 4:3, «Рейнджерс» — «Тампа-Бей» — 4:2.

      «Українські» команди вчора зазнали поразок в гостях. При цьому Руслан Федотенко, повернувшись на лід після двоматчевої перерви, пов'язаної із травмою стегна, закинув свою десяту шайбу в сезоні. За 13 з половиною хвилин, проведених на льоду у формі «Блискавок», українець завдав двох кидків по воротах шведа Хенріка Люндквіста. Інший наш форвард — Олексій Понікаровський з «Торонто» — провів на майданчику в Бостоні 11 хвилин, за які один раз кинув у рамку воріт суперника й заробив двохвилинне вилучення.

      Уже 22-гу шайбу в сезоні закинув за «Атланту» росіянин Ілля Ковальчук. На противагу йому в складі «Вашингтона» вдев'ятнадцяте відзначився молодий росіянин Олександр Овечкін, він же реалізував і вирішальний буліт.

Баскетбол

      Чоловіча суперліга. «Хімік» (Південне) — «Сумихімпром» — 80:54 (Шубара, Овчина (по 13) — Коженець (12)).

Волейбол

      Кубок ЄКВ. Чоловіки. 1/8 фіналу. «Маркохім» (Маріуполь) — «ЕАП Патри» Греція) — 0:3 (перша зустріч — 0:3). Українська команда до чвертьфіналу не пробилася.

Боротьба

      У четвер на звітно-виборчій конференції Асоціації спортивної боротьби її президентом був переобраний олімпійський чемпіон Афін-2004 Ельбрус Тедеєв, 103-й номер виборчого списку Партії регіонів.