Брат за брата. Полегшена версія

24.12.2005
Брат за брата. Полегшена версія

Володимир Сидоренко. (Фото УНІАН.)

      На професійному рингу з'явилася ще одна українська команда братів-боксерів. Це — Сидоренки, Володимир і Валерій. Як і в Кличків, один із них продовжує активні виступи на профі-рингу, інший — допомагає братові. Таку схему змалював перед запорізькими журналістами Володимир Сидоренко, який приїхав на малу батьківщину звітувати про свою недавню перемогу в німецькому Леверкузені (там Володя захистив свій титул чемпіона світу за версією WBA у найлегшій вазі, здолавши венесуельця Лопеса).

      Як відомо, після Олімпіади в Сіднеї Валерій Сидоренко — чемпіон Європи того ж 2000 року — вирішив завершити спортивну кар'єру і зайнявся ювелірним бізнесом. Також він долучився до роботи в громадській організації «Олімпійський союз боксерів України», зокрема, сприяв підготовці всеукраїнських боксерських турнірів. А тепер-от Валерій вирішив приєднатися й до брата-професіонала, в тому числі — і в його виїздах за кордон.

      «Валерій полетить зі мною до Японії, якщо мій бій із черговим претендентом на чемпіонський титул Манобо Фукушимою таки відбудеться, — каже Володимир Сидоренко. — Гадаю, брат-боксер має право виносити на ринг мій чемпіонський пояс. Присутність біля рингу близької людини лише додає сил. Як і думка про те, що вдома хтось кладе валідол під язик, спостерігаючи за твоїм поєдинком».

      Як відомо, з лютого по листопад Володя не виходив на офіційні двобої через травму, але тепер болі позаду і, здавалося б, ніщо не може завадити його зустрічі на рингу з японцем Фукушимою. «Утім, коли я залікував руку, травмувався вже Манобо, — пояснює Сидоренко. — Тож наш поєдинок було перенесено. Тепер він відбудеться в Токіо чи Нагої, орієнтовно 28 січня. Менеджери уточнюють умови контракту». Але, наголошує Сидоренко — чемпіон WBA, у майбутньому йому потрібен інший бій у Японії — з Ходзумі Хасегавою, який володіє поясом за найпрестижнішою версією, WBC. «Було б чудово зустрітися в поєдинку за об'єднання титулів, — каже Володимир. — Проте є тут одне «але»: на шляху до цього бою стоїть «обов'язковий» Пунсават Кратиндаєнгім, володар тимчасового титулу WBA. Наша зустріч на рингу вже планувалася, однак таїландець тимчасово відмовився. Якщо мій клуб «Універсум бокс промоушн» не домовиться з японцем Фукушимою, то на березень запланований вечір боксу в Гамбурзі, тоді й можу зустрітися з Пунсаватом. А там дійде черга і до Хасегави!».

      Загалом Сидоренко розуміє, що з професіоналами-азіатами йому доведеться зустрічатися часто, адже у ваговій категорії до 53,5 кг їх дуже багато. Чи не варто було б перебратися за океан, щоб відточувати свою майстерність у США — справжній Мецці боксерів-професіоналів? У відповідь Володя заявив, що залюбки вийшов би на ринг і в Америці. Однак його не приваблює американський стиль життя. «Після Олімпіади мені пропонували контракт із промоутерською компанією й комфортні умови за океаном, проте я відмовився. Бо хочу жити тільки в Україні! А тренуватимуся — у Німеччині, де багато боксерів із СНД», — зазначив Сидоренко.