Сергій Дзиндзирук та Володимир Сидоренко: Перемоги гучні, плани обнадійливі

14.12.2005
Сергій Дзиндзирук та Володимир Сидоренко: Перемоги гучні, плани обнадійливі

      Український бокс продовжує переможну ходу на світовій арені. Гучнi успіхи братів Кличків у різних вагових категоріях гідно пiдтримує молода зміна. Приміром, нещодавно Сергій Дзиндзирук у молодшій середній вазі за версією WBO став чемпіоном світу. Володимир Сидоренко так само став найкращим у світі у найлегшій вазі. Днями з журналістами в одному зі столичних розважальних центрів обидва поділилися своїми враженнями. «Що й казати, було важко у бою з пуерториканцем Сантосом, — розповідає Сергій. — Ще перед боєм ми передивилися багато його поєдинків і дійшли висновку, що він перемагає своїх суперників переважно на контратаках».

      Сергій зі своїми тренерами дійсно мав рацію. Якщо проаналізувати попередні поєдинки його суперника, то не можна не помітити чудової тактичної підготовки Сантоса. До усього цього слід додати і відмінну фізичну готовність. Одна помилка українця могла дорого йому коштувати. У десятому раунді він її припустився, коли пропустив відчутний удар. Добре, що усе обійшлося малою кров'ю. Дотягнувши до кінця, Сергій Дзиндзирук на думку всіх трьох арбітрів став переможцем. Дещо дивним виглядало також те, що Сергій працював під час бою переважно однією правою рукою. Однак такою була тактика. Адже Сантос тільки те й робив, що чекав від Сергія роботи обома руками і, як наслідок, міг відкриватися. Непоправного, на щастя, не сталося. Щодо тактики, то вона спрацювала на усі сто відсотків. Як зазначив Сергій Дзиндзирук, ще до цього бою зі своїм тренером Міхаелем Тімом вони вирішили, що виступатимуть, так би мовити, другим номером. Рішення було правильним і воно принесло результат. Звичайно, такі успіхи не можуть пройти повз пильне око глядача. Популярність Сергія у Німеччині має зрости. Уже зараз по місцевому телебаченню транслюють двобої за його участю, крутять рекламні ролики. Однак до великих почестей ще далеко. Німці люблять лише своїх.

      Володимир Сидоренко також поділився враженнями від минулих боїв, а також заглянув у майбутнє. Приміром, він відзначив, що наступний поєдинок, швидше за все, проведе у січні в далекій Японії з місцевим боксером Манабою Фукушимою. Уже на цьому тижні Володимир повертається до тренувального табору Universum і розпочне планомірну підготовку до цього двобою.

      Якщо майбутнє Володимира Сидоренка більш-менш зрозуміле, то з наступним суперником Сергія Дзиндзирука питання відкрите. «Звичайно, хотів би зустрітися з Оскаром де ла Хойєю, однак він зараз не боксує і взагалі думає завершити кар'єру», — зазначив Сергій. Отож пошук суперника ще триває. Як один із варіантів зараз розглядається об'єднувальний поєдинок з Романом Кармазіним. Принаймні з приводу цього відбулася розмова з відомим боксерським промоутером Доном Кінгом. Саме він останнім часом почав пильно поглядати в бік українських боксерів, які тренуються у Німеччині. З цією метою дон Кінг відвідав німецькі простори і залишився цілком задоволений побаченим.

      Останнім часом ведуться розмови про організацію турніру найсильніших боксерів. Дон Кінг та промоутер Сергія Пітер Коль уже тривалий час ламають голову над тим, як би організувати це дійство. Воно і справді було б цікавим. Однак до порозуміння у цій ситуації ще далеко...

      Усе ж не одними боями живуть обидва боксери. Як вони самі зазначили, в обох великі плани, які вони уже зараз починають втілювати у життя. Приміром, Сергій Дзиндзирук уже зараз організовує турніри у Броварах. Там виступають переважно кадети. Він сподівається, що саме у таких турнірах шліфуватиметься майстерність майбутніх чемпіонів. Робота над організацією майбутніх змагань ще триває. Сергій сподівається, що турніри на його призи надалі стануть традиційними, тим більше що йому в Броварах всіляко сприяють.

      Володимир Сидоренко у перервах між боями також не сидить склавши руки. На пару з Сергієм вони організували Олімпійський союз боксерів України. Саме ця організація у період з 12 по 18 грудня у столиці проведе першість з боксу серед юніорів. Володимир також планує у Севастополі побудувати Олімпійську базу. Як він сам зазначив, розмова з місцевою владою уже була, і нібито є принципова згода.