М'ясні перегони

М'ясні перегони

Саме така тенденція помітна у Черкасах. Як стало відомо «УМ», дешевим м'ясом курятини затарюють свої холодильники не тільки мешканці міста, а й підприємці. Такий запас останні, приміром, пояснюють тим, що ажіотаж навколо пташиного грипу мине, ціна на м'ясо птиці знову зросте, от тоді на замороженій курятині можна буде і підзаробити. Черкащани, за даними статистики, стали споживати курятини на третину менше: 15 тонн курятини тільки від «Нашої Ряби» в Черкасах розходиться тепер не за кілька годин, як було раніше, а протягом дня.

Дешевого — не буде

Дешевого — не буде

Відразу після публічних застережень санітарних служб та ветлікарів про реальну небезпеку пташиного грипу на Одещині зріс попит жителів регіону на свинину і яловичину, а ціни на ці м'ясопродукти, крім курячого м'яса, підстрибнули на 5-8 відсотків. Станом на середину листопада один кілограм свинини без кісток на одеських ринках обходиться покупцю від 31 до 35 гривень, із включенням кісток — 14 гривень.

Сало в перспективi

Сало в перспективi

Харківський регіон, якщо вірити оптимістичним звітам управлінців, невдовзі може отримати статус вітчизняного беконового краю. Зосередитись на виробництві свинини в процесі відродження тваринницької галузі чиновників спокунукали не лише традиційні гастрономічні пристрасті слобожан, а й уже існуюча інфраструктура господарств області. Тобто на відміну від корівників, які зникають в регіоні з блискавичною швидкістю, власники свиноферм стійко тримають удар і навіть примудряються нарощувати обсяги виробництва.

Нашi кури не грипують

Нашi кури не грипують

На тернопільських ринках м'ясопродукти останнім часом стали трохи дешевшими. Так, якщо ще недавно кілограм «середньої» свинини коштував 28-30 гривень за кілограм, то зараз його можна купити за 25-27. Ціна на кілограм телятини знизилась з 26-27 гривень — до 23-24. Приблизно на три гривні стало дешевшим сало, кілограм якого продавці минулих вихідних цінили у 14-15 гривень. За добру курку на Центральному ринку Тернополя сьогодні просять від 20 до 25 гривень, за гуску — 35-40, качку — 25-30, індичку — від 65 до 100 гривень.

Всі статті рубрики