Великі гроші за «велику нужду»

10.11.2005

      Схильність американців перебільшувати порушення своїх споживацьких прав загальновідома. Замордує якась бабця котика в мікрохвильовій печі — і подасть до суду на фірму-виробника, зазначивши в позові, мовляв, ніде в інструкції до печі не було написано, що покупаних котів не можна сушити в мікрохвильовках. І головне, що часто в таких випадках «потерпілим» удається відсудити величезні, іноді навіть мільйонні суми! Схоже, саме за таким сценарієм діє 57-річний Боб Докерті зі штату Колорадо, який... приклеївся до унітазу в туалеті універмагу «Хоум депо».

      За повідомленням «Газети.ру», сталося це ніби через те, що якийсь жартівник-зловмисник намастив обідок унітазу в цій громадській вбиральні клеєм моментальної фіксації. Містер Докерті присів «по нужді» і вже через кілька хвилин зрозумів, що встати не може. Щоб переконати суддів у величині свого потерпання, Докерті каже, що спочатку «відчув просто страшну паніку», а оскільки перед цим переніс операцію на серці, Робертові здалося, що це черговий серцевий напад. Працівники магазину деякий час вважали, що чоловік у кабінці туалету жартує (надто вже дурнуватими були волання про допомогу). А коли через 15 хвилин на місце прибула служба порятунку й почала віддирати потерпілого від кришки унітазу, Докерті, за його словами, пережив «переляк, образу й навіть знепритомнів».

      Адвокат позивача повідомляє, що в результаті інциденту у Боба на сідницях та стегнах залишився характерний слід від сидіння, покритий саднами, тож сума компенсації має бути кругленькою. «Сама подія — не вина «Хоум депо», — каже Докерті. — Я обвинувачую магазинних працівників насамперед у тому, що вони змусили мене так довго перебувати в туалеті й при цьому ігнорували мої страждання». Що цікаво: відбулася ця пригода рівно... два роки тому.