Розпродаж без кінця й краю

12.10.2005
Розпродаж без кінця й краю

Джон Леннон: усе на продаж.

      Упродовж життя — навіть того, що обірвалося на півдорозі, — людина має дотичність усе-таки до обмеженої кількості речей, предметів та інших матеріальних цінностей. Але таке враження, що кількість усякої всячини, до якої торкався і якою володів один із найяскравіших «бітлів» Джон Леннон, прямує до нескінченності. Адже скільки вже відбувалося аукціонів, де «штовхали» Джонове майно, а на черзі — все нові й нові. І речі ж ті наче не перепродують з молотка по кілька разів... Але залишимо це питання на розсуд «бітломанів», а натомість повідомимо, що незабаром фанати Леннона отримають чергову нагоду придбати щось із зіркового спадку: наприкінці жовтня в Лос-Анджелесі відбудуться торги, присвячені знаменитому музикантові.

      На них буде виставлено знаменитий білий костюм Джона, в якому він з'явився на обкладинці альбому Abbey Road, та піджак, котрий Леннон носив під час зйомок у фільмі Imagine. Лише за одяг «бітла» організатори аукціону планують уторгувати не менше ста тисяч доларів. Фотокартки Джона та Йоко Оно, певно, передбачені для купівлі найбіднішими фанатами, а найзаможніших чекає сюрприз. «Ми виставили на продаж найулюбленішу машину Джона, яку ви могли бачити у кліпах «Бітлз». Авто в дуже хорошому стані, і я думаю, що воно знайде свого нового власника», — розповів Даррен Джуліан, організатор аукціону.

      Сайт каналу «М1» зазначає: кілька років тому інша машина, яка належала Джону Леннону, пішла з молотка за суму, що перевищувала два мільйони доларів. На такі витрати слід орієнтуватися й тепер.

      До речі, стало відомо, що значний відсоток від прибутку аукціоністи перерахують у фонд «Міжнародної амністії».