Гламурний шик паризьких вулиць

08.10.2005
Гламурний шик паризьких вулиць

Тілесні кольори — нова «фішка» колекції Джона Гальяно. (Фото РЕЙТЕР.)

       Ну ось і дочекався нарешті своєї черги Париж. Зупинити поступ її величності моди не змогли ніякі страйки транспортників, і минулої неділі у столиці Франції услід за Лондоном, Нью-Йорком та Міланом стартували покази нових дизайнерських колекцій сезону весна-літо/2005. Як запевняє сайт Fashiontime, загалом у рамках Паризького тижня моди буде показано 150 колекцій найкращих модельєрів світу, однак основна увага, звісно, буде прикута до творінь метрів: будинків і дизайнерів Christian Dior, Givenchy, Vivienne Westwood, Yohji Yamamoto, Rochas, Lagerfeld Gallery, Paco Rabanne, Balenciaga, Emanuel Ungaro, Jean Paul Gaultier, Nina Ricci, Guy Laroche, Chloe, Hermes, Chanel, Sonia Rykiel, Christian Lacroix. До речі, дехто з вищеперелічених уже не вперше надав перевагу показам у шоу-румах, в «інтимній» обставновці спілкування із потенційними покупцями і справжніми шанувальниками «красивої» («високою» її, звісно, не назвеш, але й «повсякденною» язик не повертається — хіба таке одягнеш на щодень!) моди.

      Щодо загальних тенденцій, то Париж, як йому, з огляду на статус «міста закоханих», і належить, відзначився романтизмом, а звіти критиків про покази пістрявіють популярним нині терміном «гламур». Саме «напівархаїчним гламуром» називають колекцію данських хлопців Viktor & Rolf, які одягли моделей у багатошарові шовкові сукні й блузки з асиметричним вирізом (на одне плече) ніжних весняних кольорів: бузкового, білого, світло-зеленого тощо. Цікаво, що у всіх дівчат, які дефілювали в цьому одязі по подіуму, зачіски були у вигляді коси. Щоправда, не такої, як у Тимошенко, а «вільно» приколотої збоку голови.

      Захоплений Україною після візиту до Києва на «Євробачення» Жан Поль Готьє трохи зрадив свою любов до нашого фольклору: нова колекція дизайнера хоч і насичена «селянськими» блузками та сукнями з подібною до української вишивкою, але навряд чи проста українська дівчина ризикнула б з'явитися «на люди» в такій «вишиванці»: блузочки здебільшого досить прозорі або аж занадто декольтовані.

      Джон Гальяно у своїй колекції для дому «Крістіан Діор» надав перевагу стилю «вуличний шик». Моделі від майстра, як завжди, викликали в цінителів моди справжній фурор: усім припало до душі поєднання прозорих бежевих тканин із чорним мереживом і тасьмою. Гальяно знову повертає в моду звичай сміливо демонструвати білизну (обов'язкову чорну й бажано мереживну): бретельки ліфчиків з-під «випадково» спалих із плечей кофтинок і футболок, верхню лінію трусиків над заниженим поясом джинсів...

      Словом, якщо ви не переймаєтеся пошуками нового пальто чи чобіт або грошей на їх придбання і вже ламаєте голову над тим, що б його вдягнути наступного літа, обирайте щось легке, прозоре чи декольтоване — точно не помилитесь.