Що погано для помади, добре для тоталізатора

01.10.2005
Що погано для помади, добре для тоталізатора

       Фотограф, який, можливо,  назавжди зруйнував кар'єру топ-моделі Кейт Мосс, отримав за цю чорну справу непогану винагороду. Як заявила в інтерв'ю британській газеті «Таймс» агент Кейт Сара Дукас, меткий папараці заробив за знімки манекенниці, яка нюхає кокаїн, близько 750 тисяч фунтів (тобто майже 1 мільйон 350 тисяч доларів). Ім'я людини, яка «підловила» наркоманку Кейт на закритій вечірці й продала фото таблоїду «Міррор», наразі невідоме. Однак, швидше за все, це був не професійний фотограф, а хтось із гостей вечірки, адже «чужих», і тим паче журналістів, туди не пускали. А друзі Мосс уже мають на прицiлi й підозрюваних у розпалюванні кокаїнового скандалу: вони припускають, що зробити скандальні фото міг хтось із учасників групи Babyshambles, фронтменом якої є бойфренд модельки, Піт Догерті. Теж, до речі, затятий «коксоман».

      Що ж до настрою самої Кейт, то вона, за словами Сари Дукас, почувається дуже пригніченою і вважає себе зрадженою. Мовляв, раніше вся Британія так її любила, називала своєю гордістю, а тепер усі відвернулися й залюбки поливають колишню «гордість» брудом. Манекенниця навіть припускає, що більше не повернеться на береги Туманного Альбіону (в сенсі, не взагалі, а щоб жити). Ще б пак, адже її «зрадила» навіть відома британська компанія — виробник косметики «Ріммель», яка раніше розхвалювала своє «обличчя» як одну з найуспішніших співвітчизниць однієї з найуспішніших марок. До речі, рекламу деяких продуктів «Ріммель», де розхвалює цю косметику саме Кейт Мосс, зараз активно крутять і по нашому телебаченню. Хоча насправді компанія кілька тижнів тому розірвала контракт із супермоделлю.

      Водночас агентка Кейт стверджує, що незабаром її підопічна підпише кілька нових вигідних контрактів. Зокрема, на рекламу парфумів. При цьому назву тих парфумів Сара не повідомляє, що викликає певні підозри...  Втім топ-модель-наркоманка й справді ще отримує пропозиції про співпрацю. Наприклад, днями букмекерський інтернет-сайт Nine.com запропонував Мосс 5-річний контракт  на 5 мільйонів. «Ми віримо, що людям, які стали жертвами непередбачуваних обставин, треба давати другий шанс, — пояснює свій вибір керівник сайту Джек Абрамс. — Ми провели опитування серед наших клієнтів, а це переважно чоловіки віком від 21 до 45 років, і з'ясувалося, що абсолютна більшість із них раді були б бачити «обличчям» сайту саме Кейт Мосс». При цьому Абрамс наголосив: якщо виявиться, що Кейт і далі вживає наркотики, контракт буде негайно розірвано. Хоча, як на те пішло, він ще й не підписаний, адже наразі реакція манекенниці на пропозицію nine.com невідома.