У НСНУ з'явиться «комсомол»,

01.10.2005

      Найближчим часом у «партії влади» «Народний союз «Наша Україна» може з'явитися молодіжне крило. Про це, за повідомленням прес-служби НСНУ, розповів голова оргкомітету «молодіжки», міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Він, до речі, перед входом до НСНУ очолював Молодіжну партію.

      Юрій каже, що «юне» крило партії буде створене у вигляді всеукраїнської громадської організації, робоча назва якої (у принципі, можна було й здогадатися) — «Молодіжний союз «Наша Україна».

      При цьому «несуни» заперечують ідею створення свого «комсомолу» рішенням «згори». «Ініціатива щодо створення «молодіжки» йшла з регіонів, — зазначив Павленко. — Активна молодь, яка підтримує Президента, почала створювати ініціативні групи, які згодом виросли в організаційні комітети. Тому президія ради партії вирішила підтримати цю ініціативу і сформувати всеукраїнський оргкомітет, і очолити його доручили мені».

      Найближчим часом відбудеться установчий з'їзд МСНУ.

* * *

      Лідери Української народної партії та Народного руху України — Юрій Костенко та Борис Тарасюк звернулися до українських патріотів із закликом єднатися навколо глави держави. А точніше — навколо його програми.

      «У цей доленосний для України час, — пишуть Костенко з Тарасюком, — ми закликаємо всі патріотичні демократичні сили, всіх українських громадян об'єднатися навколо програми Президента України Віктора Ющенка, як робили це, довіривши йому очолити виборчий блок на виборах 2002 року, як відстоювали його в ролі кандидата в президенти України в 2004 році».

      Обидва рухівці, зокрема, закликають підтримати Президента в його кадровій політиці. «Ми заявляємо, що будь-які кадрові рішення щодо формування Уряду є виключною прерогативою Президента України, а не розмінною монетою для політичних ігр», — зазначають Тарасюк і Костенко. «Будьмо єдині і разом переможемо!», — закликають лідери партій.

      Варто відзначити думку частини експертів, які вважають, що з настанням політичної кризи та розривом між Ющенком та Тимошенко шанси участі НРУ та УНП в одному блоці з «партією Ющенка» — НСНУ — значно зросли. Головно через те, що в Президента немає монолітної команди і впізнаваних партійних провідників, і цю нішу на певних умовах могли б створити УНП та НРУ.

* * *

      У Соціалістичної партії Олександра Мороза з'явився конкурент. При чому не тільки (або не стільки) світоглядний, як «брендовий». Бо відтепер в реєстрі Міністерства юстиції може з'явитися партія з назвою «Соціалістична Україна». Раніше вона звалася «Народний вибір», а рішення про зміну назви було прийнято 24 вересня на ІІ з'їзді партії. Керівником «технічної» партії є Віктор Близнюк, а сама структура «народилася» в січні цього року у Харкові.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>