Модний Мілан програє?

30.09.2005
Модний Мілан програє?

Реноме італійської моди підтримує колекція дому «Міссоні». (Фото РЕЙТЕР.)

      Світову естафету тижнів моди прийняв Мілан. Тут представляють дизайнерські знахідки на сезон весна-літо-2006. Від вівторка до суботи має відбутися аж 95 подіумних показів і ще півтори сотні шоу-румних презентацій.

      Від талановитих кутюр'є та їхніх моделей у «модній» столиці Італії аж в очах мерехтить, але середовище апеннінської fashion-публіки збурила зовсім не чиясь колекція. А... публікація в американському виданні журналу «Вог» фотографії «чудової сімки » дизайнерів, яким, на думку автора статті, належить визначити майбутнє моди.

      Річ у тім, що єдиним представником Італії в цій «визначальній» компанії стала Міуччія Прада. Разом із представницею лейблу Prada авторитетний часопис назвав марки Yves Saint Laurent (Стефано Пілаті), Rochas (Олів'є Тейскенс), Lanvin (Альбер Ельбаз), Balenciaga (Ніколя Геск'єр), а також Марка Джейкобса й Нарсісо Родрігеса.

      На кін поставлено переваги «розкрутки» нового покоління модельєрів, тож не дивно, що за своє краще майбутнє італійські фахівці б'ються вже зараз. Скажімо, засновниця бренду Krizia та одна з ключових осіб міланської моди Маріуччія Манделлі навіть виступила з відкритим листом до «Вог», висловивши глибоке обурення «зневагою до італійської модної індустрії». На знак протесту синьйора Манделлі навіть відмовилася відвідувати урочисту вечерю, влаштовану «Вог». Інший відомий дизайнер з Італії, Джанфранко Ферре, висловився м'якше: «Ми маємо виробити командний дух, щоб надати нових сил італійській моді».

      А редактриса журналу «Вог», могутня Анна Вінтур посилила скандал ще й тим, що перебувала в Мілані лише три дні. Відтак увесь розклад тижня моди було перевернуто з ніг на голову й зібгано, аби основні заходи вмістилися саме в ці дні. Ех, не рахуються нині з модним Міланом...