«Пройдемо хорваток — будемо «на Європі»,

09.08.2005

      Результат суботнього поєдинку з національною збірною Болгарії, який відкривав груповий раунд відбору до наступного жіночого Євробаскету, був прогнозованим, позаяк «другарки» «зірок» із баскетбольного небосхилу не хапають. Для вихованок Марини Ткаченко домашня зустріч мала до певної міри тренувальний характер. Відповідним чином були «заповнені» й трибуни головної критої спортивної арени країни — лише 200 глядачів. Продемонструвавши блискучу колективну гру як у нападі, так і в захисті, наші баскетболістки розтрощили гостей з рахунком — 77:47. Найрезультативнішою була Ірина Мащенко (17 очок); вже колишня запоріжанка Олександра Горбунова провела на майданчику лише заключні 14 хвилин, однак встигла набрати 12 очок (плюс 6 підборів), ставши другою за бомбардирськими якостями.

      Тридцятиочкова перевага може стати суттєвим чинником у боротьбі за перше місце у підгрупі, яке гарантує путівку на Євро-2005. На запитання кореспондента «УМ», кого ж українки побоюються, пані Ткаченко відреагувала делікатно: «Боятися нам нікого, а з найбільшою повагою ставимося до хорваток. Вони, до речі, у цьому турі обіграли команду Ізраїлю (удома — 74:66. — Ред)». Головний тренер вважає сприятливою ту обставину, що останні два поєдинки наші баскетболістки проводять удома; прикрою — немає телетрансляції міжнародних матчів за участі збірної України. Є надія, що ФБУ виконає дану «УМ» обіцянку бодай після виходу нашої команди до фіналу європейського чемпіонату.

      Уже сьогодні українська жіноча збірна відбуває на виїзний поєдинок з баскетболістками Ізраїлю, який відбудеться у середу.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Українські кадети посіли п’яте місце на чемпіонаті Європи серед 16-річних і в Іспанії. У стиковому матчі наші хлопці здолали росіян — 66:73, хоча раніше й поступилися їм у груповому турнірі. А виграли першість юні французи.