Пологівський Чикатило

09.08.2005

      Громадянин Росії непогано почувався в Україні. Працював робітником насосної станції у містечку Пологи на Запоріжжі, жіночою увагою не був обділений — п'ять одружень, від кожної дружини має по дитині. Чи штовхали його на вбивство психічні збочення? Слідство вважає, що лише за останні кілька тижнів маніяк звів зі світу трьох дівчат, останню — 1995 року народження.

      Упродовж останніх років райцентр Пологи, що на Запоріжжі, неодноразово «засвічувався» у статистиці злочинів, скоєних на сексуальному підгрунті. Тому коли минулих вихідних у деяких ЗМІ з'явилася вкрай лаконічна інформація заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля про затримання на Запоріжжі сексуального маніяка, мені, автору низки попередніх публікацій з Пологів, інтуїтивно закортіло зателефонувати саме до цього райцентру.

      В обласній прокуратурі подробиць не розкрили. Начальник слідчого управління Олександр Кошман зізнався, що знає «лише прочитане з біжучого рядка по телебаченню». У прес-службі тільки порадили зателефонувати до прокуратури Пологівського району.

      Як вдалося дізнатися, упродовж лише останніх кількох тижнів маніяк вчинив у Пологах наругу над 14-річною школяркою (її труп знайшли у колодязі), 20-річною дівчиною (жертву нелюд не сховав) і дитиною 1995 року народження (її тіло після наруги виродок скинув у річку Конку).

       Уродженець Кемеровської області, він ще у 1982 році приїхав на Дніпропетровщину. Після низки нерозкритих (попри ту обставину, що слідство тоді було на контролі ЦК КПРС) убивств, у тому числі в Павлограді, замітаючи сліди, перебрався у Запорізьку область. Тут невдовзі також почали зникати дівчатка, у тому числі і в Пологах. Тоді «УМ» ставила під сумнів об'єктивність деяких судових вироків: після кожного вбивства неповнолітніх когось досить оперативно кидали до в'язниці, однак аналогічні злочини не припинялися. У регіоні змінювалися тільки міліцейські функціонери (дехто з начальників облуправління МВС одержав генеральські зірки саме в пікові роки сексуального насилля) і прокурори — лише не ситуація у Пологах, «районі гвалтівників». Прокурорські «наглядачі» намагалися щоразу запевнити громадськість, що ніякого маніяка в регіоні нема, відтак «не треба вірити тим журналюгам, які нам не вірять». А тепер що маємо?

      Росіянин убивав упродовж 23 років. Безкарно. Відтак встигнув за піввіку скалічити життя тридцятьом родинам (цілком вірогідно, що три десятки замордованих дівчаток — це ще неповний «слід» перебування бузувіра на українській землі).

      Останнім часом він працював робітником насосної станції пологівського «Мінералу», був п'ять разів одруженим — від кожної дружини має по дитині, поділився інформацією місцевий журналіст Валерій Білий. 

      Лишається сподіватися, що цього разу слідство буде об'єктивним і не спише на виродка всі аналогічні злочини, скоєні як на Запоріжжі, так і на Дніпропетровщині.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>