«Небезпечні гастролі» свідомого Рікі

30.07.2005
«Небезпечні гастролі» свідомого Рікі

Рікі Мартін.

      Уже добряче забутий шанувальниками поп-ідол 90-х Рікі Мартін вирішив нагадати про себе світові в досить оригінальний спосіб: співак оголосив про намір влаштувати концертне турне по так званих «гарячих точках», передусім країнах Близького Сходу й Північної Африки. «Небезпечні гастролі» попередньо заплановані на травень 2006 року. Рікі стане першим західним співаком, який влаштує масштабну поїздку по таких «вибухових» територіях.

      Власне, Мартін у цьому випадку намагається позиціонувати себе якраз не як «західного» виконавця, а навпаки. 33-річний красунчик днями виступив на Конгресі арабської молоді в Аммані, столиці Йорданії, і дуже намагався сподобатися молодим арабам і палестинцям. Очевидно, Рікі Мартін розраховує знайти шанувальників саме серед цієї аудиторії.

Анонсуючи турне, він говорить: «Я хочу стати послом вашої доброї волі й спробувати зруйнувати стереотипи, які склалися у західного світу відносно арабської громади». «Я також є жертвою стереотипів, — заявив Мартін, який народився в Пуерто-Ріко. — Усіх латиноамериканців чомусь вважають наркодилерами й злочинцями, але це не так. Не можна стригти людей якоїсь національності отак, під одну гребінку. Ті, хто розповсюджує подібні штампи, просто погано освічені».

      За словами суспільно свідомого співака, замість того, щоб ігнорувати образливі висловлювання, потрібно спробувати дати кривдникам правильне уявлення про себе. Мартін вважає, що дуже важливо, аби молодь краще знала історію й культуру «паралельного світу» – тоді конфлікту між арабами та західними людьми не буде.

      Додамо, що це вже не перша громадська ініціатива Рікі. На форум у Йорданію він приїздив як представник Дитячого фонду ООН. Мартін також є засновником власної фундації, яка вже встигла збудувати в Таїланді 225 будинків для потерпілих минулорічного цунамі.