ХРОНІКА

23.07.2005

Неолімпійські види

      На Всесвітніх іграх у Дуйсбургу скарбничка збірної України у четвер знову поповнилася трьома медалями у художній гімнастиці. Наталка Годунко стала другою у вправах зі стрічкою і третьою — з булавами. Ганна Безсонова отримала «бронзу» зі стрічкою. У загальному заліку Ігор італійці й французи посунули українців з третього місця на п'яте.

Велоспорт

      Наближається до завершення 92-га супербагатоденка «Тур де Франс». У четвер перемогу на 18-му етапі (189 км) святкував 32-річний іспанець Серрано, який на 27 секунд випередив француза Васьє й бельгійця Меркса. Лідери «Великої петлі» — американець Армстронг, італієць Бассо та німець Ульріх — фінішували поруч (відставши на 11хв. 18 сек. від переможця), тому становище на верхніх щаблях загального заліку не змінилося. Ярослав Попович перетнув фінішну лінію 25-м, зберігши за собою 12-те місце класифікації й білу майку кращого молодого гонщика.

Водні види

      Харків'янка Дарія Юшко посіла восьме місце у змаганнях із синхронного плавання на чемпіонаті світу в Монреалі. На п'єдестал піднялися Дідьє (Франція), Іщенко (Росія) й Менгуал (Іспанія). У стрибках з метрового трампліну українець Ілля Кваша у півфіналі опинився на п'ятій позиції й до розподілу медалей не долучився.

Баскетбол

      Попри поразку від ісландців з рахунком 70:71, українська збірна посіла перше місце у своїй чвертьфінальній групі на юніорському чемпіонаті Європи

(U-18) у другому дивізіоні. Сьогодні у словацькому Ружомбероку наші хлопці у півфіналі зіграють із командою Угорщини.

Футбол

      Бюро ПФЛ винесло покарання вилученим у другому турі чемпіонату України футболістам. Максим Шацьких («Динамо») і Северин Гончарчик («Арсенал») пропустять по два матчі, а Руслан Костишин із «Дніпра» — три.

* * *

            УЄФА назначила арбітрів на чергові відбіркові матчі чемпіонату світу. 3 вересня у Тбілісі матч Грузія — Україна судитиме норвежець Овребо, а гру 7 вересня Україна — Туреччина — француз Алан Сарс.

* * *

      Перенесений матч 6-го туру російської прем'єр-ліги: ЦСКА — «Торпедо» — 2:0 (українець Кормильцев грав за гостей з 69-ї хвилини).

Волейбол

      Чемпіонка України у складі черкаського «Круга» України Анна Цокур переходить до італійської команди «Монте сківо». Представники півфіналіста першості Італії були вражені діями гравця збірної України на відбірковому турнірі чемпіонату світу.

Регбі

      На чемпіонаті Європи з регбі-7, який проходив у Москві, збірна України посіла лише 11-те місце з-поміж 12 учасників. Спочатку в кваліфікаційній шістці наші виграли лише один матч із п'яти (у хорватів — 31:0), відчутно поступившись італійцям, португальцям, трохи менше — іспанцям та німцям. У турнірі за 9—12-ту позицію «синьо-жовті» спочатку не встояли проти Грузії (10:12), а затим знову обіграли Хорватію (36:0). Чемпіонами ж стали португальці, які у фіналі здолали господарів-росіян — 28:26.