Даєш кисневі маски на вулиці міст!

22.07.2005

      Літо... Місто... Задуха... Спека... А тут ще й робота... Що й казати, відчуття не з найкращих. Можливо, з часом і в нас комплекс проблем, пов’язаних із кисневим голодуванням мешканців мегаполісів, вирішуватимуть так, як у Великій Британії. А там уже почали встановлювати так звані «автомати кисню», призначені для відновлення сил змучених співгромадян.

      Поки що не скрізь, а лише в лондонському універмазі «Гарві Ніколс». «Кисневі автомати», яким пророкують величезну популярність, відносяться до рекреаційного комплексу Beyond Beauty («По той бік краси»). Сенс їх полягає в тому, що в спеціальній напівкабінці користувач може отримати порцію живильної повітряної суміші, яка містить 40 відсотків кисню (тобто удвічі більше, ніж у «звичайному» повітрі).

      «Ми називаємо це «протиотрутою від життя в місті», — переказує слова представника торговельного комплексу «Гарві Ніколс» сайт FG.ru. — Адже в місті ви позбавлені доступу до свіжого повітря, а наші «автомати кисню» змушують мізки краще працювати. Подихав 15 хвилин — і втому як рукою зняло. До того ж це ще й чудовий спосіб боротьби з похміллям».

      Залишається додати, що все це ще й дуже дешево: місячний запас кисню для автоматів обходиться магазинові лише в 10 фунтів стерлінгів.