«Убити Білла» й завершити кар'єру?

22.07.2005
«Убити Білла» й завершити кар'єру?

      Одна з найулюбленіших акторок самого Квентіна Тарантіно — Деріл Ханна — вирішила закінчити кінокар'єру. У грудні фатальній білявці виповниться 45. «Розкручувати» Деріл починав вітчим — власник електронної імперії «Юпітер», чиї статки оцінюють у 3 мільярди доларів. Повчившись у привілейованих школах Чикаго та позаймавшись у балетній школі, дівчина «з боєм» погодилася вступати на акторський факультет університету Південної Каліфорнії. Але не пошкодувала: в активі Ханни — зйомки у таких відомих фільмах, як «Сплеск» (1984, у ролі русалки), «Той, що біжить по лезу бритви» (1984, поруч зі Шварценеггером), «Бадьорість духів» (1987, дівчина-привид), «Злочини й проступки» (1989, у режисера Вуді Аллена), «Спогади людини-невидимки» (1992), «Граючись у полях Господніх» (1992, у Ектора Бабенко). Зрештою, Деріл здобула ще більшу прихильність мас, блискуче відпрацювавши в обох частинах трилера Тарантіно «Убити Білла». Зараз в активі актриси вже 62 картини, продюсування двох власних, але... «Я маю намір залишити кіно й присвятити себе порятунку планети», — заявила Ханна. І це при тому, що зірка перебуває в чудовій формі й має кілька заманливих пропозицій щодо зйомок у нових фільмах!

      «Час навчив мене менше турбуватися про себе і співчувати проблемам інших, — пояснює Деріл Ханна. — Зараз я більше переймаюся захистом довкілля, аніж своєю кар'єрою. Не хочу братися за будь-які кінопроекти — візьмуся краще за пропаганду й відстоювання екологічних цінностей».

      Фанати, звісно, в розпачі. Утім дехто пригадує, що років чотири тому акторка, живучи на той час, в основному, славою 20-річної давнини, також заявляла про відхід із кіно. Але, замість завершення кар'єри, Ханна звернулася до одного піар-агентства, аби те допомогло їй по-новому «розкрутитися». Фірма під назвою «Роджерс і Коуен» таки допомогла Деріл знову стати популярною (чого варте лише запрошення в картину «Убити Білла»), а тепер звинувачує Ханну в тому, що вона виплатила за піар-послуги лише 7 тисяч доларів замість обіцяних 64 «штук».

      Тож, може, й нинішня заява — лише піар?