П'ятизірковий острів Робінзона

02.07.2005
П'ятизірковий острів Робінзона

Леонардо Ді Капріо.

      Не знаю, як хто, а я з дитинства мрію про власний безлюдний острів. Ні-ні, не для того, щоб жити, як Робінзон Крузо, майже 28 років без можливості повернутися до цивілізації, а просто замість дачі. Щоб завжди можна було від усіх утекти, понасолоджуватися досхочу первозданною природою — і гайда на власній же яхті назад, до людей. А на острові щоб обов'язково був гарненький будиночок із електрикою, телебаченням, каналізацією...

      Замріялася... А все через клятого Леонардо Ді Капріо, який, щасливець, на відміну від журналістів «УМ», може без проблем придбати собі омріяний острів, що й зробив. Причому райський куточок у Карибському морі майже такий, як у наших мріях, включно з каналізацією-електрифікацією тощо. Тобто поки що цих благ цивілізації на «земельній ділянці» Лео немає, але скоро буде. Бо ж актор обзавівся островом не лише для власного користування, а з благородною метою: планує побудувати там на 104 акрах (41,6 га) розкішний п'ятизірковий готель.

      Скажете, що ж тут благородного? А річ у тім, що таким чином фактично кожен (за умови наявності певних статків, звісно) зможе влаштувати собі відпустку на острові. Щоправда, не зовсім безлюдному, оскільки на ньому будуть інші відвідувачі готелю й обслуговуючий персонал, але зате екологічно чистому й майже «первозданному». Адже все на цьому розкішному курорті буде максимально наближеним до природних реалій, і туристи, вийшовши з готелю, майже одразу зможуть відчути себе Робінзонами. Планується, що навіть на пляжі не буде ні звичних у таких випадках лежаків, ні бару — тільки море, пісок і кущі, під якими можна сховатися від палючого сонця. Хоча без фанатизму, звісно: досить буде свиснути, щоб і замаскованого в тих-таки кущах бару прибігли офіціанти й принесли «робінзонам» прохолодні напої чи перекуску.

      Як наголошує Ді Капріо, при будівництві готелю природі намагатимуться завдати якнайменших збитків, а для обслуговування закладу будуть використані тільки природні джерела енергії (вітряки він там поставить, чи що?). До речі, палким захисником навколишнього середовища Лео став після зйомок фільму «Пляж» у Таїланді, нагадує британська газета «Сан».