ХРОНІКА

24.06.2005

Футбол

      Позавчора ввечері визначилася четвірка кращих команд Кубка конфедерацій, що проходить у Німеччині.

      Група В. Матчі 3-го туру: Греція — Мексика — 0:0, Бразилія — Японія — 2:2 (Робіньйо, 10; Роналдіньйо, 32 — Накамура, 27; Огуро, 88).

      Підсумкове становище: Мексика — 7, Бразилія — 4 (різниця м'ячів — 5-3), Японія — 4 (4-4), Греція — 1.

      У півфіналах зустрінуться Німеччина — Бразилія, Аргентина — Мексика.

      * * *

      Київське «Динамо» веде переговори з півзахисником «Дніпра» й збірної України Русланом Ротанем стосовно його переїзду до столиці. Агент гравця Шандор Варга заявив, що з молодим плеймейкером також готовий підписати контракт французький «Лілль», який виступатиме в Лізі чемпіонів.

      Віце-чемпіони України бажають залучити до своїх лав і 17-річного форварда «Ворскли» та юнацької збірної Олексія Чичикова: у семи матчах у вищій лізі він відзначився тричі.

* * *

      Російська прем'єр-ліга. Перенесені матчі 7-го й 20-го турів. «Шинник» — ЦСКА — 1:1 (українець Михайло Старостяк відіграв за ярославців повний матч), «Локомотив» — «Крилья совєтов» — 1:0 (Білялетдінов, 29; Андрій Гусин — 90 хв. у складі самарців).

* * *

      Ерсуна Янала звільнено з посади головного тренера збірної Туреччини через невдалий виступ національної команди у відборі до чемпіонату світу-2006. Турки наразі посідають друге місце у групі, відстаючи від українців на 7 очок.

Теніс

      У парному розряді Уїмблдону-2005 позавчора зачохлили ракетки двоє українок. Юліана Федак разом з американкою Остерлох поступилися дуету Расселл/Сантанджелло (США/Італія) — 4:6, 1:6, а Олена Бондаренко з росіянкою Родіоновою не змогли протистояти «сіяній» під п'ятим номером російській парі Лиховцева/Звонарьова — 2:6, 5:7.

      Загалом, жодного натяку на сенсацію в середу, коли стартував другий раунд одиночного розряду, не було. Хіба що восьма ракетка турніру — росіянин Микола Давиденко — через травму не зміг продовжити поєдинок зі шведом Бйоркманом, ведучи в рахунку 7:6, 2:1, та ще американець Джимельстоб обіграв чилійця Массу (29-й «посів») — 6:3, 4:6, 7:6, 7:6.

Шахи

      Вдалим виявився п'ятий тур для українців на чемпіонаті Європи у Варшаві. Василь Іванчук чорними здолав вірмена Мінасяна, а Сергій Карякін білими — азербайджанця Раджабова. Карякін із 4,5 очка ділить місця з першого по четверте, а Іванчук з 4 пунктами — з 5-го по 13-те.

      На жіночій першості континенту в Кишиневі наша Катерина Лагно після виграшу в 11-му турі чорними фігурами у литовки Чміліте має в активі 8,5 очка і ділить два перших місця з росіянкою Надією Косинцевою.