ХРОНІКА

11.06.2005

Футбол

      Експертна комісія ФФУ розглянула протест «Дніпра» на арбітраж Дзюби в зустрічі 28-го туру чемпіонату України в Донецьку, де дніпропетровці грали з «Шахтарем», і виявила три грубі помилки, які вплинули на підсумковий результат матчу (2:0 на користь господарів). Суддівська бригада на 11-й хвилині не зарахувала «чистий» гол дніпропетровця Назаренка через «офсайд», якого не було, за хвилину Дзюба призначив у ворота «Дніпра» несправедливе пенальті, але не вказав на «точку» у штрафному майданчику «Шахтаря» на 44-й хвилині за гру гірника рукою. Результат матчу залишиться незмінним, а рефері отримають від керівництва українського футболу дискваліфікації.

* * *

      Грецька влада й правохоронні органи вибачилися перед українцями за напад еллінських фанів, котрі після матчу національних збірних закидали камінням автобус із нашими вболівальниками. Хоча нікого з хуліганів не затримали на місці, ведеться слідство.

* * *

      Білоруський півзахисник «Штутгарта» Олександр Глеб переходить до лондонського «Арсеналу». 23-річний гравець вирішив залишити німецьку бундеслігу після того, як із «Штутгарта» пішли лідери команди й тренер Матіас Заммер. Оскільки зацікавленість у послугах Глеба-старшого виявляв і «Челсі», «канонірам» довелося погодитися на ціну п'ятого колективу Німеччини — 11 мільйонів фунтів.

* * *

      Один із найкращих арбітрів світу, італієць П'єр-Луїджі Колліна, сягнувши 45-річного віку, завершує суддівську кар'єру. 18 червня він відсудить свій останній матч у серії А між «Пармою» й «Болоньєю», які сперечатимуться за право залишитися у вищому дивізіоні.

Баскетбол

      «Хімік» із Південного виграв у МБК «Одеса» два матчі серії за бронзові медалі чемпіонату України. Вдома підопічні Звездана Мітровича виявилися значно сильнішими за команду Вадима Пудзерея — 91:60 і 87:74. Аби оформити місце на п'єдесталі, слід виграти третій поєдинок.

* * *

      У НБА вчора почалася фінальна серія, в якій зустрічаються чемпіони двох останніх років — «Детройт пістонз» і «Сан-Антоніо сперз». Журналісти завчасно охрестили фінал «жахливим», адже обидві команди сповідують оборонний баскетбол. У першому матчі «Шпори» обіграли детройтців удома з рахунком 84:69 (Жинобілі (26), Данкан (24) — Біллапс (25), Хемілтон (14)).

Легка атлетика

      На представницькому турнірі у чеській Остраві чемпіон Олімпійських ігор-2004 Юрій Білоног за дощової погоди виграв змагання у штовханні ядра. Результат українця (20,49 м) став для нього кращим у цьому році.

      Представник Ямайки Асафа Пауелл пробіг 100 м за 9,85 сек., що лише на 7 сотих гірше від світового рекорду американця Монтгомері.

Теніс

      Одеситка Вікторія Кутузова пробилася до чвертьфіналу турніру ITF у Марселі з призовим фондом 75 тисяч доларів. 16-річна українка здолала німкеню Мюллер (2:6, 6:4, 6:2), а потім господарку змагань Белтрам — 7:5, 7:6.