Від Мазепи до Мунтяна

11.06.2005
Від Мазепи до Мунтяна

Володимир Мунтян та Андрій Біба з юними футболістами.

      Три роки тому з ініціативи голови Святошинського району Володимира Мазепи вперше відбувся турнір юнацьких команд на Кубок Володимира Мунтяна. Заслужений майстер спорту СРСР і заслужений тренер України погодився дати головному призу змагань своє ім'я і відтоді щорічно благословляє юних футболістів на маленькі подвиги з м'ячем.

      На стадіоні «Темп» цього разу виступали сім столичних команд та вишгородська «Чайка». Попри юний вік спортсменів (1995 р.н.), футбольні баталії були по-дорослому напруженими. Призерами турніру стали хлопці з «Відрадного», «Динамо» й святошинської «Зірки». Усіх 9-річних гравців призами від меценатів нагороджували колишні футболісти «Динамо» — Володимир Мунтян і Андрій Біба, кращі футболісти СРСР 1966 й 1969 років. Уславлені ветерани не відмовили в автографах учасникам змагань, а кращим з них подарували «іменні» м'ячі.

      Володимир Мунтян виглядав справді розчуленим: «Особисто для мене спілкування з дітьми — світлий струмінь життя. Іноді я думаю, що досягнення високих результатів у спорті — ніщо в порівнянні із захопленням та щастям у дитячих очах. Подібні турніри — це, перш за все, радість спілкування. Можливо, юні спортсмени ще не знають імен багатьох наших легендарних футболістів, бо не бачили їхніх ігор — про це їм розкажуть батьки. Але підтримка заслужених майстрів спорту окрилює початківців, дає їм упевненість на шляху до нових спортивних перемог. Нам, ветеранам футболу, дуже приємно, що нашим улюбленим видом спорту займається все більше і більше дітлахів».

Ірина БІБКО, Вадим АВДАСЬОВ.