ХРОНІКА

08.06.2005

Футбол

      Досi не вирiшено питання телевізійної трансляції з Пiрея відбіркового матчу ЧС-2006 між збірними Греції й України. У редакції телеканалу «Інтер», який володіє правами на показ ігор національної команди, кореспондентові «УМ» повідомили, що остаточно проблема може бути розв'язана лише за дві години до початку зустрічі, й висловили сподівання, що трансляція таки відбудеться. Поєдинок почнеться о 21.30 за київським часом.

* * *

      На навчально-тренувальному зборі юнацької збірної України (U-18) у Криму господарі провели два контрольнi матчі проти турецьких однолітків. У першому з них підопічні Анатолія Бузника здобули перемогу з рахунком 2:1, а в другому задовольнилися нічиєю — 1:1.

* * *

      Кубок Франції. Фінал: «Осер» — «Седан» — 2:1 (Мваруварі, 37; Калу, 90 — Норо, 63). Після перемоги його команди 66-річний наставник «Осера» Гі Ру вирішив завершити свою 44-річну кар'єру тренера.

* * *

      Товариський матч. Північна Ірландія — Німеччина — 1:4 (Хілі, 15 (пен.) — Асамоа, 17; Баллак, 62, 66 (пен.); Подольськи, 82; вилучення: О'Брайєн, 83 — Хут, 15).

Спортивна гімнастика

      На чемпіонаті Європи, що завершився в угорському Дебрецені, скарбничка української команди поповнилася лише двома медалями. Олімпійський чемпіон Афін-2004, харків'янин Валерій Гончаров отримав «бронзу» за вправу на поперечині, а Дарина Згоба з Івано-Франківська була третьою на брусах.

      Президент ФГУ Стелла Захарова каже, що можна було б виступити й краще, якби в керівництві нашої гімнастики не існувало конфлікту. Навіть за цих умов Захарова вважає виступ жіночої половини збірної успішним, оскільки на першому великому старті після Олімпіади команду дівчат склали дебютантки змагань такого рівня.

Плавання

      На змаганнях серії «Маре нострум» в Іспанії українець Андрій Сердінов до другого місця на 50-метрівці батерфляєм додав «золото» на вдвічі довшій дистанції.

Теніс

      Після серії турнірів на грунті та їхньої вершини — «Ролан Гарроса» — тенісисти, готуючись до наступного змагання «Великого Шолома» — Уїмблдону — переходять на трав'яні корти. Вже у першому колі турніру в Бірмінгемі з призовим фондом 200 тисяч доларів зачохлили ракетки українки Тетяна Перебийніс і Олена Бондаренко. Харків'янка програла Анні Кремер з Люксембурга — 5:7, 2:6, а киянка — представниці Великої Британії, дочці колишнього футболіста київського «Динамо» Олені Балтачі, — 6:7 (7:9), 1:6.

Тріатлон

      На етапі Кубка світу в іспанській столиці — Мадриді, що зібрав найсильніших спортсменів,— українець Володимир Полікарпенко посів друге місце, програвши переможцю — англійцю Тіму Дону — лише 2 секунди. Хоча рівно стільки ж і виграв у бронзового призера — швейцарця Х'юга.

Стрільба з лука

      На Кубку Європи у польському Сопоті наші співвітчизники завоювали дві медалі. Тетяна Бережна лише у фіналі поступилася італійці Тонетте — 98:104, відтак має «срібло». Жіноча збірна, вигравши перестрілку за третє місце у команди Великої Британії (241:239), виборола «бронзу». Наші чоловіки у півфіналі програли голландцям (245:246), а потім ще й Великій Британії у матчі за бронзові нагороди (239:249).

Баскетбол

      Визначився суперник «Сан-Антоніо» у фіналі «плей-оф» НБА. Лише в сьомій зустрічі півфінальної серії минулорічний чемпіон — «Детройт» — узяв гору над «Маямі». Після перемоги «Пістонз» у гостях — 88:82 (Хемілтон (22), Р. Уоллес (20) — Ш.О'Ніл (27), Уейд (20)) — рахунок протистояння кращих команд Східної конференції став 4:3 на користь «Детройта».