Кухня народів світу
«Ну і що там їдять, яка у них кухня?» — перше, про що спитали мене колеги як ведучу сторінки «Смачне життя», коли я повернулася з відпочинку в Тунісі. Звісно, тодi як усі нормальні люди насолоджувалися відпочинком і знехотя слухали екскурсовода, я робила нотатки, аби згодом переповісти вам, шановні читачі моєї шпальти, всі цікавинки туніської кухні.
На жаль (а може, й на щастя більшості туристів), у ресторанах готелів Тунісу готують традиційні загальноєвропейські страви. Тому, щоб ознайомитися з національною екзотикою, варто з'їздити на екскурсію в краї, де проживають бербери (корінне населення Тунісу) і де пригощають туристів їхніми національними стравами.
Матмата — невеличке селище в гірському районі Дахар. Звідси починається Гамада — кам'яниста пустеля, що складає дві третини Сахари. Саме тут ми відвідали ресторанчик «Бербери», де й скуштували справжні страви аборигенів. Власне, ресторанчиком цю споруду назвати важко, бо розташована вона, як справжнє житло берберів, у видовбаних у скелі печерах, де стоять дерев'яні лави й столи, за якими й приймають закордонних туристів.