До 1,55 гривні подорожчав буханець львівського білого хліба. Відповідно, чорний — до 1,35 гривні, а популярний батон — до 1,15. Як тільки прозвучала інформація про пiдвищення цін на львівський хліб на 20 відсотків, чиновники з обласної адміністрації вирішили пояснити простому люду через пресу, які мотиви такого цінового сплеску. Виявилося, що обласна влада, яка прогнозувала ще два місяці тому пiдвищення цін на хліб, припинила дотувати десять найбільших хлібозаводів Львівщини (виплачено всього 650 тисяч гривень), а також відпускати пекарям зерно зі стабілізаційного фонду. На цінову політику підприємств хлібопекарської галузі Львівщини, на думку заступника голови облдержадміністрації Івана Стефанишина, вплинуло також те, що споживачі області купують здебільшого хліб вищого гатунку. Водночас випічка із зерна четвертого, п'ятого чи шостого класу не має попиту.
На думку Івана Стефанишина, хлібопекарські підприємства Львівщини не могли далі працювати за старими цінами на хлібобулочні вироби, щоб не збанкрутувати. Адже торік тонна пшениці коштувала 300-400 гривень, а нині — втричі дорожче. Впливає на вартість зерна і його щорічна закупівля з інших регіонів. Скажімо, на наступний, 2004, рік область забезпечить себе зерном на 40 відсотків. Із засіяних 160,8 тисячі гектарів Львівщина отримає 700 тисяч тонн валового виробництва зерна 3-го класу. Решту зерна завозять з інших регіонів або з-за кордону. Наприклад, закуповують зерно у Казахстані, Литві та Німеччині. Вже на цьому тижні надійде тисяча тонн з Казахстану. А всього на наступний рік укладено контрактів на придбання 200 тисяч тонн зерна.