Сутенерка Ксеня

27.05.2005
Сутенерка Ксеня

Ксенія Собчак.

      Ще одне яблуко відкотилося надто далеко від яблуні. Йдеться про Ксенію Собчак, дочку того самого Анатолія Собчака — «батька російської демократії», мера Санкт-Петербурга часів «перебудови». Після смерті батька (той, якщо пригадуєте, помер від інфаркту) Ксенія стала відомою в Росії «світською левицею», стихія якої — зіркові гулянки й вечірки, зйомки в напівоголеному вигляді для чоловічих журналів тощо. Але найбільше критикують дівчину не за це, а за роль тупуватої, м'яко кажучи, ведучої в телешоу «Дім-2: збудуй свою любов» на каналі ТНТ. Днями дійшло навіть до того, що депутати комісії з охорони здоров'я та охорони суспільного здоров'я Московської міської думи підготували звернення до генпрокурора РФ, у якому вимагають закрити телепроект «Дім-2» і навіть притягти ведучу до кримінальної відповідальності.

На думку московських депутатів, це «реаліті-шоу експлуатує інтерес до сексу і завдає шкоди моральному розвитку молоді». А пані Собчак при цьому бере участь в «організації занять проституцією», «звідництві», «комерційній сексуальній експлуатації людей».

      Сенс «Дому-2» — спроби самотніх дівчат і юнаків знайти свою пару, довести свою любов і виграти будинок. Щочетверга проходить голосування, й півтора десятка учасників визначають, хто має залишити шоу, а замість вибулого приходить новий гравець. При цьому очевидно, що хлопці й дівчата, в тому числі неповнолітні, в бажанні виграти головний приз «за склом» здебільшого імітують високі почуття, не кохаючи, а саме «займаючись» любов'ю. Депутати зауважують, що в цій щоденній передачі, яка триває вже майже рік, «неодноразово демонструвалися сцени петінгу й мастурбації», а, за законом РФ про ЗМІ, така програма має виходити в ефір не о 21.00, а з 23-ї години вечора до 4-ї ранку». У зверненні до генпрокурора вказано, що дії організаторів шоу, зокрема Ксенії Собчак, можуть вважатися «організацією занять проституцією іншими особами» і підпадати під ст. 240 і 241 КК РФ (покарання — від 100 тис. руб. штрафу до 3 років позбавлення волі).

      «Депутатів у Росії не люблять, і чим більше вони писатимуть таких листів, тим більше їх висміюватимуть», — так прокоментувала ініціативу Мосміськдуми сама Ксенія.— Вони прийняли роль інквізиції й примудрилися довести свій моралізм до повного абсурду. Замість того, щоб вирішувати реальні проблеми молоді, обрали «дівчинку для биття». Адвокат Ксенії у свою чергу зазначає: з точки зору права за все, що відбувається в реаліті-шоу, мають нести відповідальність його учасники, а не ведуча.