Хочу бути здоровим

19.05.2005

      На відкриту нами тему щодо лікування атеросклерозу, започатковану матеріалом «Бляшки мають бути на одязі, а не на судинах», надійшло кілька відгуків наших прихильників. Як відомо, атеросклероз — це хвороба, якої сьогодні не може уникнути майже ніхто, а отже, і боротись iз ним доводиться майже кожному.

 

      Так, наш читач Віктор Калініченко з міста Лохвиця Полтавської області пише, що головним засобом боротьби з атеросклерозом є, безперечно, дієта. Проте, на його думку, у запропонованій лікарем Андрієм Шевчуком дієті забагато м'яса, хай навіть і пісного. Пан Віктор нагадує, що Поль Брег, відомий апологет голодування, який, якби не загинув у 95 років, невідомо, скільки б ще прожив, мав, як молодий, еластичні судини і здорове серце. Таким було свідчення патологоанатома, який робив розтин тіла втонулого Брега. Основоположник лікувального голодування перевіряв рівень холестерину в крові двічі на рік. Якщо він перевищував 180 одиниць, голодував від трьох до семи днів.

      Віктор Калініченко, який зізнався, що має цілий «букет» болячок, — атеросклероз, остеохондроз, гідронефроз нирки і камні в жовчному міхурі, пише, як сам переконався у цілющості голодування: «Хто мало їсть, той довго живе. Я знаю чимало жінок, які дожили до 85, 90 років, і всі вони строго дотримувались посту, а у році пісних днів — близько 200(!)». Пан Калініченко пише, що сам лікується голодуванням. Спочатку ретельно готує організм: голодує всього один день на тиждень. Потім три дні. Потім бажано влаштувати семиденне голодування, а вже тоді — переходити до тривалого «посту».

      «У 2003 році я голодував 15 днів. Більше дружина не дозволила, — чесно зізнається наш читач iз Лохвиці. — У минулому році зробив каскадне голодування: у перший місяць сухе голодування через день: один день їм, а на другий день не їм і не п'ю. Так весь місяць. На другий місяць — два дні їм, два дні не їм і не п'ю. На третій — через три дні. На четвертий — через чотири дні, на п'ятий — через п'ять, тобто п'ять днів їм, а п'ять днів не їм і не п'ю. Вийшло чистими 72 дні голодування за 5 місяців. На згадку сфотографувався до пояса голим. Три дні відчував надзвичайну легкість в усьому тілі, почав писати вірші. Потім дружина змушувала все доїдати, і все пройшло».

      Ми, звичайно, радимо обережно застосовувати поради Віктора Калініченка, зваживши власні сили, оскільки п'ять днів не їсти — то ще теоретично можливо, а от не пити стільки при деяких хворобах — може бути небезпечно.

      Хоч наш автор наполягає на своєму методі. «Все одно голодувати буду, бо це дуже корисно для мого здоров'я, і у 54 роки хочу бути здоровим», — пише він.

      Василь Базик із села Сулимівка Бориспільського району Київської області повідомляє, що у них у селі популярні такі рецепти раціонального харчування протиатеросклеротичної дії:

      Добре відварений горох змішати з пошинкованою білокачанною капустою, заправити кукурудзяною олією. На 100 грамів білокачанної капусти — 50 грамів гороху і 20 грамів олії. Не солити. З'їдати одну склянку такого салату до сніданку.

      Подрібнений часник (200 грамів) залити міцним самогоном так, щоб рідина його повністю закрила. Настоювати протягом двох тижнів у прохолодному темному місці. Приймати як краплі за 30 хвилин до їжі протягом десяти днів. Розчиняти у 50 грамах молока.

      У перший день дві краплі тричі на день, у другий — 4, у третій — 6, у четвертий — 7, у п'ятий — 8, у шостий — знову 7 і далі за спаданням, в останній, десятий, день — 2 краплі тричі на день.

      Доволі лаконічним вийшов лист пана Григорія (прізвище, даруйте, до ладу не розібрали) з Богородчанського району Івано-Франківської області. «Дістаньте книжку Г. П. Зайцева «Пчела и здоровье человека» 1962 року, — пише він, — і почитайте, там усе написано. Мені допомогло». Ну книжку ми не знайшли, та хто хоче, певно що знайде. Не втрачайте надії і будьте здорові!