Салат «Яскравий калейдоскоп»
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу.
Щоб не перевантажувати організм зайвими калоріями після м’ясних страв, краще приготувати легенькі закуски, з мінімумом жирів та білків.
Салат «Яскравий калейдоскоп» підійде якнайкраще, адже його жовтогарячі кольори тішитимуть око, а аромат викличе апетит.
Тож беремо 2 курячі стегенця, 100 г моркви по-корейськи, один жовтий солодкий перець, 2 помідори, одну цибулину (краще фіолетову, але й ріпчаста підійде також), 1 ст. л. соусу теріякі, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах, 1 ст. л. олії для смаження, 2 ст. л. оцту + 1 ст. л. цукру + 1 ч. л. солі для маринування цибулі.
Для початку помиємо та почистимо від серцевинки та насіння перець, наріжемо його соломкою та покладемо на пательню, скроплену олією, трошки повмлівати (перець не повинен засмажитися, а просто зм’якнути).
Далі чистимо цибулю, нарізаємо напівкільцями, кладемо в мисочку чи глибоку чашку, додаємо оцет, цукор, сіль і заливаємо окропом. Цибуля має промаринуватися 15 хвилин.
Тим часом зі стегенець знімаємо шкірку, відділяємо м’ясо від кісточок, нарізаємо соломкою і швидко обсмажуємо на олії на великому вогні, щоб утворилася рум’яна скоринка.
Даємо м’ясу вистигнути, а паралельно робимо заправку для салату: поєднуємо в піалочці мед, соус теріякі, гірчицю, бальзамічний оцет, добре все збовтуємо, щоб соус вийшов однорідним.
Складаємо наш салат: у глибоку тарелю кладемо м’ясо, перець, нарізані кружальцями помідори, моркву по-корейськи (зайву рідину з неї відтискаємо), мариновану цибулю, заправляємо його соусом і гарно перемішуємо. Наша закуска готова.
Зеня ЗВАРИЮШКА