Швидко, бюджетно, оригінально й смачно: курячий рулет по-домашньому

22.10.2025
Швидко, бюджетно, оригінально й смачно: курячий рулет по-домашньому

Курячий рулет з овочами.

Часто мами переймаються, чи можна давати дітям, особливо дошкільнятам, магазинну ковбасу, адже склад цього продукту не завжди підходить для дитячого харчування.
 
Та й самим іноді не хочеться їсти оті всі консерванти, підсилювачі смаку, білок рослинного походження. Вихід один — творити самим.
 
Ну ковбасу в домашніх умовах важко зробити, особливо в міських квартирах, а от м’ясний рулетик — цілком під силу.
 
І продукти для цього завжди знайдуться під рукою, і вигляд у нього буде досить апетитний (для того, щоб нагодувати дитину, це особливо важливо), і навіть на святковий стіл таку закуску поставити не соромно. Отож до справи. 
 
Беремо пів кілограма курячих субпродуктів (печінка, серця, шлуночки), 2 яйця, склянку молока, 4 шматки сухого батона, 2 ст. л. вершкового масла, одну цибулину, дві невеличкі морквини, половинку зеленого або жовтого солодкого перцю, пучечок зелені, 1 ст. л. коньяку (не хвилюйтеся за дітей — алкоголь при термічній обробці весь випарується), сіль, перець, приправи для курятини — до смаку.
 
Ще один важливий нюанс: готувати наш рулет потрібно або в рукаві для запікання, або в колагеновій плівці, яку використовують для приготування ковбас (її можна придбати на будь-якому маркет-плейсі).
 
І в жодному разі не в поліетиленовому пакеті, який ми використовуємо при купівлі продуктів, бо навіть при температурі кипіння з нього виділятимуться шкідливі речовини, що нам абсолютно ні до чого. А ось рукав і колагенова плівка саме й розраховані на високі температури.
 
Отож миємо та чистимо курячі субпродукти від плівочок та прожилків, нарізаємо невеличкими кубиками та обсмажуємо на маслі.
 
Коли продукти вже майже готові, вливаємо коньяк і даємо йому випаруватися — це надасть субпродуктам чудового аромату. Булку заливаємо холодним молоком і даємо час, щоб вона розм’якла.
 
А тим часом миємо та чистимо овочі, нарізаємо невеликими кубиками й обсмажуємо на маслі, доки морква не зм’якне, а цибулька не дасть смачного аромату. Відставляємо овочі, щоб охололи.
 
За цей час нарізаємо дрібненько зелень, відтискаємо від зайвої рідини булку, викладаємо це все добро в глибоку миску, вбиваємо яйця, додаємо сіль і приправи, охолоджені овочі та підсмажені субпродукти.
 
Все ретельно перемішуємо і викладаємо в рукав для запікання (чи колагенову плівку), формуємо гарненький рулет, краї зав’язуємо ниткою. У киплячу воду обережно, щоб не зіпсувати форму, кладемо наш виріб і варимо пів години на великому вогні (щоб вода гарно кипіла).
 
Далі виймаємо рулет з води і кладемо на рівну поверхню, щоб він повинністю вистиг. Ось тоді вже його можна нарізати красивими скибочками і смакувати. 
 
Курячий рулет ідеально підійде на бутерброд дитині в школу, як закуска на святковий стіл, як легенький сніданок чи вечеря в доповненні з салатом та макаронами чи рисом — це вже справа ваших смаків. 
 
Зеня ЗВАРИЮШКА