Непростий кляр: як покращити смак мороженої морської риби

02.04.2025
Непростий кляр: як покращити смак мороженої морської риби

Риба в клярі. (Фото з сайту xobi.com.ua.)

Лососеві чи інші преміальні види риби сьогодні на вагу золота, тож далеко не всім по кишені.
 
Заморожена ж морська риба дешевшого сегменту після приготування часто буває надто сухою, адже від тривалого зберігання в морозильнику втрачає вологу.
 
Як же бути в цій ситуації? Дуже просто — приготувати правильний кляр, який надасть страві яскравого смаку, а рибі — соковитості.
 
Отож для кляру на 2 кг мороженої риби беремо цибулину, кілька зубчиків часнику, одне яйце, 3 ст. л. борошна, 3 ст. л. сметани, 1 ч. л. солі, спеції для риби — до смаку, 0,5 ч. л. розпушувача для тіста.
 
Цибулю та часник чистимо та подрібнюємо, кладемо в чашу блендера. Сюди ж вбиваємо яйце, додаємо борошно, сіль, приправу для риби, розпушувач і збиваємо все разом.
 
Додаємо сметану і ретельно перемішуємо. Кляр має вийти, як густа сметана (якщо необхідно, можна додати ще трошки борошна).
 
Почищену, помиту та розділену на порції рибу мачаємо в кляр і складаємо в глибоку посудину, де риба має полежати з пів години, щоб «подружитися» з іншими інгредієнтами.
 
Далі на розігріту з олією сковорідку викладаємо шматки риби і смажимо на великому вогні з обох боків до утворення рум’яної скоринки. Також рибу в такому клярі можна просто запекти в духовці. 
 
Зеня ЗВАРИЮШКА