«Бойові раби» за росію: що відомо про спецназівців Кім Чен Ина на війні проти України

23.10.2024
«Бойові раби» за росію: що відомо про спецназівців Кім Чен Ина на війні проти України

Північна Корея може стати учасником війни в Українi на боці Росії. Фото з сайту expres.online.

Гіпотетична поява солдатів КНДР на російсько-українському фронті щонайменше підвищила градус кипіння у світовому інформаційному просторі.
 
Скромна, з точки зору путіна, СВО тепер стрімко зростає в статусі до рівня Третьої світової війни і вже здається страшнішою за «ядерний попіл». 
 
Прогнози щодо подальшого розвитку подій звучать суто в кремлівському стилі. Тобто у ЗМІ з’явилися одразу кілька прямо протилежних версій, викликаючи страх і сум’яття.
 
У конкретному випадку дискусії розгорілися з приводу кількості самого війська. Одні кажуть, що на священну борню «з дияволами НАТО» Кім Чен Ин відправить мільйон своїх «бойових рабів».
 
А інші схиляються усього до 1,5 тисячі, оскільки КНДР планує повоювати ще й з Південною Кореєю. Тобто в Україну їх відправлять для тренування. 
 
Днями німецька газета Bild повідомила деякі подробиці нової спецоперації кремлівських старців. За даними видання, перший загін північнокорейських спецпризначенців вже тренується на військовій базі в хабаровську.
 
За рівнем вишколу вони нагадують роботів, оскільки виховувалися в інформаційному вакуумі і мають лише одну мозкову функцію — сліпо виконувати накази.
 
Нові «зелені чоловічки» вже традиційно не будуть самими собою. Тобто їм покладуть у кишені паспорти якутів та бойових бурятів і відправлять на фронт. 
 
Хоч як дивно, але вступ КНДР у війну приніс Україні певну користь. До Києва днями приїздив міністр оборони США Ллойд Остін і повідомив про виділення нового пакета військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів.
 
Ще 2,26 мільярда фунтів стерлінгів у формі позики для закупівлі військового обладнання надасть Велика Британія.
 
Сильнішою стане й українська армія дронів. Як повідомив у своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський, США готують іще один пакет допомоги на суму 800 мільйонів доларів, які будуть спрямовані на виробництво БПЛА. 
 
Тим часом наземний фронт і надалі залишається гарячим. «Противник намагається вийти на ближні підступи до Курахівського району оборони ЗСУ одночасно з півночі та з заходу й попутно вирішити завдання з витіснення наших військ якомога західніше від річки Вовча на північному березі Курахівського водосховища, — повідомив військовий оглядач, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець. — Імовірно, російське командування нарешті зрозуміло, що Курахівський район оборони ЗСУ є своєрідним ключем переважно як до Покровського, так і Успенівського (колишнього Вугледарського) напрямків».
 
Повітряна війна теж триває. Окупанти щоночі засипають українські міста роями дронів і КАБів, а наші оператори БПЛА продовжують успішно нищити виробничу інфраструктуру кацапів. У ніч на вівторок у місті єфремов тульської області прогриміла серія вибухів.
 
За даними Astra, під ударом опинилися ТЕЦ і завод синтетичного каучуку. А днем раніше з цієї ж причини росія втратила оборонний завод «Кремній ЕЛ», що вважався на болотах найбільшим виробником мікроелектроніки.
 
P. S. Тим часом Newsweek повідомляє: південнокорейські ЗМІ з посиланням на представника розвідки пишуть, що уряд і військові Південної Кореї «розглядають план відправки відповідної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки (що спеціалізуються на Північній Кореї) і експертів з тактики супротивника» в Україну.
 
Цей персонал начебто має проводити в Україні допити або надавати послуги перекладачів, якщо північнокорейські солдати потраплять у полон до українських сил. Вони також нададуть Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції Північної Кореї.
 
Пізніше Міністерство оборони Південної Кореї заявило на пресбрифінгу, що з «відкритим ставленням» розгляне заходи щодо можливого постачання летальної зброї в Україну.