ЗСУ знищили нафтовий термінал у Криму і звільнили з пастки побратимів: головне про фронт

09.10.2024
ЗСУ знищили нафтовий термінал у Криму і звільнили з пастки побратимів: головне про фронт

Кремлівського іменинника українські війська «привітали» потужним «феєрверком» у Феодосії, де від прильоту БПЛА спалахнув найбільший у Криму нафтовий термінал.
 
За об’ємом збереження і транспортування палива його вважають головним логістичним вузлом у забезпеченні рашистської армії на південному фронті. Його об’єм – 250 тисяч тонн паливних матеріалів. 
 
Але й це ще не все. За даними Радіо Свобода, цю знакову нафтобазу захищав самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1», який вважається однією з найпотужніших систем ППО у ворожій армії.
 
Для прикладу, саме таку «машину» було встановлено в районі нафтобази в Туапсе і навіть поблизу резиденції путіна в ново-огарьово.
 
Отож міфи про могутність ракетно-космічних військ московії продовжують лопатися, як мильні бульбашки. 
 
А ще окупанти продовжують кошмарити українські міста. Після хвилі дронових атак і бомбардувань КАБами, які прилітають щоночі, 7 жовтня рашисти запустили три високошвидкісні ракети Х-47М2 «Кинджал».
 
Дві з них були збиті на Київщині, а одна таки долетіла до аеродрому в Старокостянтинові Хмельницької області. 
 
Того ж дня росіяни атакували балістичними ракетами портову інфраструктуру Одеси. Одна людина загинула, ще п’ятеро іноземців поранено.
 
Віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олексій Кулеба вважає, що йдеться про цілеспрямовану практику залякування та перешкоджання роботі Українського морського коридору.
 
«Таким чином агресор намагається знов зруйнувати судноплавство в Чорному морі та підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки, — повідомив він у Телеграмі. — Наслідком цього може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах». 
 
Тим часом на Донецькому напрямку рашисти обрали чергове місто для його повного знищення. Як повідомила речниця ОТУ «Луганськ» Анастасія Бобовнікова в ефірі телемарафону, окупантам вдалося проникнути у Торецьк.
 
Ситуація там дуже важка. Запеклі бої ведуться буквально за кожен під’їзд. Утім оцінити, яку частину міста контролює ворог, наразі сказати неможливо, оскільки в ході боїв підрозділи Сил оборони контратакують і повертають втрачені позиції.
 
На Лиманському напрямку теж тривають запеклі бої. Нашим захисникам доводиться битися буквально за кожен метр рідної землі. Днями під час пересування між позиціями на лінії бойового зіткнення четверо українських військовослужбовців потрапили в засідку, влаштовану диверсійною групою противника у кількості до 10 осіб.
 
Як повідомила ТГр «Кремінна», їм на виручку вирушили бійці з Третьої окремої штурмової бригади. Догнали противника майже біля їхніх позицій. Покинувши полонених, рашисти кинулися захищатися.
 
У підсумку, бойові позиції ЗСУ на цій ділянці фронту було відновлено, а четверо захоплених орками піхотинців успішно повернулися до своєї військової частини.