На Черкащині реалізували новий реабілітаційний проєкт

25.09.2024
На Черкащині реалізували новий реабілітаційний проєкт

Новий реабілітаційний проєкт у Черкаському районі. (Фото Черкаської ОВА.)

У Шевченковому краї продовжують збільшувати реабілітаційні спроможності: черговий проєкт завершили в одній із лікарень у Черкаському районі.
 
Про це повідомили «Україні молодій» у Черкаській ОВА. За словами голови Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, реабілітаційне відділення за всіма потрібними стандартами вже запрацювало.
 
У сучасний медичний простір на 30 ліжок уже заїхали пацієнти з важкими захворюваннями з неврології та травматології.
 
Тут створено умови для надання всієї необхідної реабілітаційної допомоги після травм, інсультів, порушення опорно-рухового апарату. Для створення реабілітаційного відділення провели капітальний ремонт на суму понад 4,5 млн грн. Також сюди закупили сучасне обладнання за кошти громади та НСЗУ.
 
«Для нас на Черкащині це принципова історія. Потреба в таких послугах — постійна й на часі. Безбар’єрні простори, обладнання, команда фахівців — такими мають бути реабілітаційні відділення. Дякую громаді за відповідальне ставлення», — говорить очільник Черкаської області Ігор Табурець.
 
У Черкаській ОВА кажуть, що свою допомогу для створення цього реабілітаційного відділення надав благодійний фонд Rotary club Cherkassy.
 
Тим часом на Черкащині такі ж відділення, як у цій тергромаді, створюють ще у трьох кластерних медзакладах. А загалом уже 8 закладів охорони здоров’я Шевченкового краю уклали договори з НСЗУ на реабілітацію у стаціонарі. Ще 12 — надають послуги амбулаторно.