На підтримку поважних, сильних та відважних: 44 пожежні команди Черкащини отримали нову амуніцію

25.09.2024
На підтримку поважних, сильних та відважних: 44 пожежні команди Черкащини отримали нову амуніцію

Фото Черкаського обласного управління ДСНС. (Підсилення від Червоного Хреста України отримали 44 місцеві та добровільні пожежні команди, що діють на території Шевченкового краю.)

Відчутний транш підтримки одержали рятувальники області від Червоного Хреста України.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній військовій адміністрації, загалом передано амуніції на понад 3,3 млн грн.
 
За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, підсилення отримали місцеві та добровільні пожежні команди, що діють на території Шевченкового краю.
 
«Міцнішаємо завдяки партнерам. Із переданого в наборах — найнеобхідніше. Від спецкостюмів до протипожежних ковдр. Загалом із десяток найменувань того, що потребують пожежники найперше у своїй роботі», — розповідає очільник Черкаської області й дякує обласній організації Червоного Хреста за стабільне партнерство.
 
Ігор Табурець каже, що не так давно Черкаська обласна організація Товариства Червоного Хреста України офіційно стала частиною Сил цивільного захисту.
 
До речі, з початку цього року, як наголошують у Головному управлінні ДСНС у Черкаській області, тільки у природних екосистемах на території регіону виникло 472 пожежі. Горить по 15 разів на день.
 
Основні причини — порушення вимог пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах, самовільне випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення польових робіт.
 
«Під час проведення рейдів за самовільне випалювання рослинності або її залишків до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 77-1 КУпАП, притягнуто 57 громадян та за статтею 77 за порушення правил пожежної безпеки в лісах притягнуто 19 громадян», — констатує Оксана Крутоус із Черкаського обласного управління ДСНС.