Міфи ворогу не допоможуть

18.09.2024
Рашистська армія, яка 11-й рік «визволяє своїх в Україні», таки зважилася прийти «на допомогу» курянам.
 
Вона нещадно обстрілює місцеві населені пункти і періодично вступає в бій із ЗСУ. 
 
«Днями противник нахабно заскочив на бойовій машині з десантом у село, знаючи, що його контролюють українські сили, — повідомили в Десантно-штурмових військах. — Росіяни вели стрілянину по житловій забудові з місця зупинки. Але українські розрахунки артилеристів й FPV-дронів умить зупинили ворожу техніку й унеможливили її подальше використання».
 
В результаті сучасна БМД-4 вийшла з ладу, а поранені вояки розбіглися по руїнах, де на них уже чекали наші бійці. 
 
Аби якось відбілити поразку росії на Курщині, російські пропагандисти почали створювати криваві міфи про «злочини нацистів». Жителі села Лебедівка, наприклад, з подивом дізналися про те, що їх більше немає.
 
За легендою «телевізора», їх усіх бандерівці зібрали в сільському клубі й заживо спалили. Цю брехню розповсюдили місцеві управлінці, які, тікаючи від ЗСУ, покинули напризволяще старих людей. Наразі харчі та воду місцевим жителям доставляють українські військові. 
 
Девіз рашистської армії — «Своїх не кидаємо» — остаточно розвіяв днями і чеченський генерал-тіктокер апті алаудінов. Землякам з «Ахмата», які потрапили на Курщині в полон, він повідомив, що не збирається їх визволяти.
 
На його думку, бойовики вкрили себе ганьбою, тому не заслуговують на життя. Командир порадив їм узяти цвях або ручку, напасти на противника і загинути. 
 
Тим часом ситуація на Донецькому напрямку й надалі залишається складною. Кремль не покинув надію захопити увесь регіон, тому рашисти продовжують шукати слабкі місця в обороні ЗСУ.
 
Вони створили ударний кулак поблизу Невельського й намагаються оточити українських бійців.
 
«У них з Покровськом не склалося, з Торецьком не склалося, з Часовим Яром не склалося, — прокоментував ситуацію військовий експерт Олег Жданов. — Але ж військовому керівництву треба доповідати путіну про успіхи, тому вони намагаються влаштувати нам хоча б якийсь більш-менш суттєвий розгром, щоб підняти дух своєї армії і деморалізувати нашу». 
 
На думку Олега Жданова, ЗСУ довго утримувати Невельський не зможуть, тому Генштабу необхідно вчасно організувати вихід військ, аби уникнути котла. 
 
Ворог продовжує наступати, незважаючи на великі втрати. Лише за добу 15 вересня на концерт до кобзона відправили 1 тис. 60 окупантів. А з початку повномасштабного вторгнення в Україні втрати — вже 633 тис. 800 рашистів.
 
Днями оптимістично пролунала заява міністра оборони Данії Троельса Лунда Поульсена про поставку ЗСУ додаткової партії винищувачів F-16 у другій половині року. Інформацію поширили в DW з посиланням на данське інформагентство Ritzau.