Асиметричні бої

04.09.2024
Після обстрілу рашистами Київської ГЕС українські ударні безпілотники щедро накрили аналогічний об’єкт у Москві.
 
А наступного дня після жорстокої атаки окупантів на Харків спалахнув від рясних ударів Бєлгород.
 
Реакція місцевих жителів на побите житло і спалені автівки викликала щонайменше подив.
 
До кадрів відеохроніки потрапив чолов’яга, який проклинає «фашистів» і уклінно благає владіміра владіміровіча спопелити всю Україну.
 
А ось прохання завершити так зване СВО (цю абревіатуру на болотах і досі не називають війною) з його лютих уст так і не злетіло. Поки що. 
 
На думку експертів, яких процитував журнал Forbes, Київ домагається того, аби росіяни на власній шкірі відчули, що таке темрява і холод у квартирах. Тільки після цього вони, можливо, почнуть просити кремль припинити влаштовану в Україні бійню.
 
На гарячому фронті — своя асиметрія. Як повідомили кремлівські військові блогери, росія успішно завершила випробування нових плануючих бомб типу ФАБ-3000 M54, оснащених уніфікованими модулями планування та корекції.
 
Окрім того, окупанти вже протестували бомби ФАБ-500 M62, які відрізняються збільшеною дальністю польоту завдяки модернізованим УМПК. Тестування аналогічних «посилених» боєприпасів вже відчули на собі наші військові та жителі Харківщини і Сумщини. 
 
Відповідь не забарилася. Днями ЗСУ вперше випалили посадку з ворожою піхотою, застосувавши на Запорізькому напрямку дрони нової модифікації.
 
З цих залізних «пташок» на розташування окупантів вилився терміт — вогняна речовина з температурою горіння до 5 тисяч градусів.
 
Появу цієї зброї експерти вже назвали новим етапом у розвитку безпілотної війни. Роботу виконали бійці РУБпАК 108-ї окремої бригади ТО. 
 
І все ж найбільш знаковою асиметричною відповіддю загарбникам стала Курська операція, яка знесла усі «червоні лінії», розставлені путіним.
 
«Сьогодні росіяни розгублені і не знають, чим відповісти, — прокоментував ситуацію військовий експерт Олег Жданов. — Тут ось що головне: ми зрушили з місця політичні процеси. Тепер неважливо, візьмемо ми Курськ чи ні. Достатньо утримувати ту територію, яка перебуває під нашим контролем. Нарізі путін ховає за контртерористичною операцією війну, тому що боїться. А його оточення дивиться на нього і каже: «Що це за лідер, який боїться жорстких рішень і не захищає?».
 
Аби довести, що СВО продовжує йти за планом, окупанти й далі відчайдушно «звільняють» Донбас. Їхньою головною ціллю кілька місяців поспіль залишається Покровськ, для захоплення якого вони штурмують навколишні населені пункти.
 
За даними військового оглядача Василя Пехньо, рашисти ведуть бої в районі Красногорівки та Георгіївки, намагаючись проломити нашу оборону на цих рубежах.
 
Ворог хоче сформувати статичну лінію бойового зіткнення до кордонів Курахового, щоб захопити нову територію на цій ділянці фронту, убезпечити свої фланги, вивільнити ресурси, а потім рушити на Покровськ.