Скажи мерщій «Паляниця»

28.08.2024
Скажи мерщій «Паляниця»

Добра з «медом» «Паляниця». (Фото з сайту 24tv.ua.)

У День незалежності ЗСУ привітали рашистів новим дроном, який отримав символічну назву «Паляниця».
 
Чергова розробка вітчизняного ВПК виявилася надзвичайно точною й уразила військовий об’єкт на тимчасово окупованій території.
 
Як повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин, ця залізна «пташка» має технічні ознаки безпілотника та ракети.
 
За даними військових експертів, вона може нарощувати досить високу швидкість, що дозволяє обходити ППО. Є плани налагодити її масове виробництво. 
 
І ще один технічний успіх. Українські військові завдали удару шрапнельними ракетами GMLRS по скупченню рашистів на полігоні.
 
Як повідомили бійці підрозділу 54-ї ОМБр, безпілотні авіаційні комплекси за допомогою розвідувальних безпілотників Shark виявили велику групу окупантів і передали координати підрозділам реактивної артилерії. Зрештою, під приціл потрапила тренувальна база рашистів на сході нашої країни. 
 
Тим часом українські артилеристи продовжують демілітаризовувати росію. У ніч проти 24 серпня у Воронезькій області пролунали потужні вибухи на складі боєприпасів.
 
У кількох населених пунктах Острогозького району оголосили режим надзвичайної ситуації. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв. Російські ЗМІ про інцидент традиційно мовчать. 
 
Учасники курської операції поступово розсекречують деталі наступального прориву на українсько-російському кордоні. Бійці 49-ї інженерно-штурмової бригади Сил підтримки ЗСУ опублікували у Facebook відео, на якому видно момент проходження ними мінних полів.
 
Саме так вони забезпечили просування інших підрозділів углиб оборони ворога. Це вкотре підтверджує той факт, що відкриття курського фронту було добре сплановане.
 
Принаймні однієї з поставлених цілей ЗСУ вже досягли. За даними Інституту вивчення війни (ISW), кацапи почали частково переправляти сюди групи з Харківського та Сіверського напрямків. 
 
А ось «розпорошувати» українські сили взявся самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко. За даними ISW, союзник кремля вже зібрав на кордоні чимале військо.
 
І хоча наказ про наступ він навряд чи віддасть, проте укріплювати ділянку потенційного фронту вже змусив. До того ж територію цієї країни продовжує використовувати в своїх цілях і москва.
 
Під час російської дронової атаки по Україні, яка розпочалася ввечері 26 серпня, кілька шахедів путінської армії пройшли через повітряний простір білорусі. 
 
Водночас ситуація на Донеччині залишається надважкою. Ворог окупував Птиче, а також просунувся біля Піщаного, Калинового, в Карлівці, Мемрику, Красному Яру, Михайлівці, Північному, Новогродівці та на їхніх околицях.
 
Аналітики проєкту DeepState вважають, що ситуація на цій лінії фронту повинна привернути увагу як українського суспільства, так і відповідних органів.
 
На їхню думку, тут може повторитися трагічна історія з селищем Очеретине, коли втрата цього ключового вузла оборони спричинила трагічні наслідки для українських підрозділів.