Війна роботів

07.08.2024
Війна роботів

Агент партизанського руху «Атеш» зафіксував висадку біля мису Херсонес ворожого гелікоптера з військовими інспекторами.
 
Вони пересіли на катер і вирушили у бік Кілен-бухти.
 
Вочевидь прибули вивчити ситуацію зі знищенням підводної лодки «Ростов-на-Дону», адже для них це задача з багатьма невідомими.
 
Українські артилеристи хоч і вигнали бойовий флот московії з Криму морськими безпілотними системами, але ще не били настільки глибоко.
 
Потоплення субмарини-ракетоносія викликало на болотах справжній пропагандистський ґвалт. Тоді ж на півострові рашисти попрощалися із системою ППО й отримали пошкодження чотирьох установок ЗРК «Тріумф».
Вітчизняний парк БПЛА зростатиме далі.
 
Днями Міноборони підписало з підприємствами ВПК дві угоди (відповідно на 5 і 3,7 мільярда гривень), які передбачають випуск української військової техніки. У пакеті нового замовлення є і виробництво сучасних безпілотників.
 
До речі, роботизовані системи бувають різними. Сьогодні піхотинці, що захищають Торецьк, активно використовують на передовій роботів-собак Unitree Go 2 Pro.
 
Бригада Kurt & Company 28-й ОМБр показала відео і кілька світлин, на яких робот-пес пересувається містом, оцінюючи безпеку маршруту.
 
Цих розумних помічників бійці бригади намагаються використовувати і в ході вуличних боїв. Ті швидко рухаються, плавно маневрують і точно виконують команди оператора. 
 
Тим часом бої за Торецьк стали ще більш жорстокими. Ворог підійшов до адміністративних кордонів міста, постійно його обстрілює і засилає вглиб свої ДРГ. Триває евакуація трьох тисяч місцевих жителів, які ще не встигли виїхати в безпечні місця. В основному, це люди похилого віку, які сподівалися перечекати війну. 
 
Загалом Донецький напрямок залишається й надалі найгарячішою точкою фронту. Ворог постійно наступає, відтісняючи ЗСУ із зайнятих раніше позицій, але не скрізь отримує перемогу.
 
Днями наші військові зупинили в районі Курахового ворожу десантно-штурмову бригаду, що вкотре намагалася захопити села Костянтинівку та Парасковіївку.
 
Зіткнення відбулося на позиціях 471-го окремого піхотного батальйону. Наші бійці увесь час слідкували за просуванням ворога за допомогою розвідувальних безпілотників, корегуючи вогонь.
 
У підсумку, українські удари змусили штурмовиків тікати. Уцілілих рашистів, танк і три бронемашини добили пілоти БПЛА. 
 
Також загарбники тиснуть у районі Покровська, неподалік Донецька та біля Роботиного.