Квіточки для «визволителів»? Замість рити окопи комунальники у прифронтовому Покровську впорядковують клумби

31.07.2024
Уміла тактика окупантів дозволяє їм упевнено просуватися вперед на донецькому напрямку.
 
«Росіяни промацують позиції, щоб побачити, чи утримується батальйон, чи відступає, — прокоментував ситуацію військовий аналітик державного Національного інституту стратегічних досліджень в Україні Микола Бєлєсков. — Знайшовши ослаблені батальйони і бригади, вони тіснять їх, попри втрати».
 
У хід ідуть десятки солдатів і бронетехніка. Для прикладу експерт навів втрату села Прогрес поблизу Покровська.
 
Причиною швидкого просування кацапів спеціалісти називають хаотичний відступ та невмілу ротацію наших бійців. 
 
На цій ділянці фронту відбуваються і зовсім дивні речі. Військовий ЗСУ Андрій Серган розмістив у соцмережах відео, де комунальники того ж таки Покровська спокійно висаджують квіти.
 
«За 20 кілометрів від міста стоять вс рф, — каже він. — А у цей час 30-40 осіб і трактор риють не окопи, а приводять до ладу клумби». 
 
На думку фронтовика, пояснити ці дії можна лише двома причинами: або місцева влада хоче максимально швидко «роздерибанити» все, що є в бюджеті, або вже «готують квіти «визволителям».
 
Схожу картину свого часу військові бачили у Бахмуті та Авдіївці, які на сьогодні вже окуповані. 
 
На Харківському напрямку теж неспокійно. Геолокаційні кадри від 28 липня показують, що ЗСУ завдали удару з безпілотника по великій купі боєприпасів у східній частині агрегатного заводу в центрі Вовчанська.
 
На думку аналітиків, це вказує на те, що росіяни, ймовірно, захопили весь завод. Однак неясно, коли це сталося. 
 
Водночас українські БПЛА встановили новий рекорд дальності польоту, уразивши бомбардувальник Ту-22МЗ на аеродромі «Оленья». Це летовище розташоване поблизу Мурманська за 2 тисячі кілометрів від кордону.
 
Для атаки ЗСУ могли залучити знамениті безпілотники «Лютий» та «Бобер», які вміло обходять ворожу ППО.
 
«Аби досягти такого ефекту, військові насичують угруповання дронів для масованих ударів різнорідними БПЛА, кожен із яких має своє завдання, — повідомив Радіо Свобода директор із розвитку Defense Express Валерій Рябих. — Більшість з них спрямована на перевантаження ППО росіян і відволікання її уваги, прикриваючи інші безпілотники, котрі проходять цю територію приховано, на низьких висотах у режимі радіомовчання, щоб завдати удару по цілі». 
 
Минулої доби Сили оборони України потужно вдарили і по кількох тягових електропідстанціях, що розташовані у Курській області.
 
«Як результат, фіксуються перебої з електропостачанням у Понировському, Курському та Солнцевському районах, — повідомив Генштаб. — Ураження здійснювали сили і засоби Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони». 
 
У Генштабі зазначили, що російська промисловість, яка працює на війну проти України, є законною ціллю для наших військ.
 
Уражені енергооб’єкти, серед іншого, забезпечують функціонування залізниці рф, яка здійснює перевезення озброєння та військової техніки для підтримки своєї окупаційної армії.