Заощадити на овочах: як засушити цибулю на зиму

24.07.2024
Заощадити на овочах: як засушити цибулю на зиму

Сушена цибуля. (Фото з сайту depositphotos.com.)

Підвищення цін на пальне, електроенергію вервечкою тягнуть за собою злет цін на продукти, особливо взимку. Проте є спосіб заощадити, бодай на приправах.
 
Сушеним кропом чи петрушкою мало кого здивуєш, а от сушена цибуля! Таким ноу-хау поділилася зі мною приятелька, яка вже два роки робить такі запаси на зиму.
 
Сушений овоч, звичайно, не замінить свіжий у салатах, а от як приправа у супах чи м’ясних стравах — незамінна річ.
 
Словом, беремо 3 кг цибулі (саме така кількість поміщається на двох деках із духової шафи), чистимо, ополіскуємо холодною водою і нарізаємо півкільцями.
 
Викладаємо овоч на деко, застелене папером для випічки, рівномірно розподіляємо і ставимо в духовку.
 
Сушимо при температурі 80 градусів (режим із вентиляцією, якщо ж у вас духовка без «наворотів» — просто залишаємо дверцята трошки відхиленими, щоб волога виходила).
 
Час від часу деко з цибулею струшуємо, щоб вона рівномірно сохла. 
 
Готову засушену цибулю складаємо в сухі чисті баночки, щільно закриваємо і зберігаємо в темному прохолодному місці.
 
Якщо маєте час і натхнення, то можете змолоти сушений овоч — це збереже місце в кухонній шафці, та й користуватися такою приправою зручніше, як на мене. 
 
Зеня ЗВАРИЮШКА