Нещадний «Кабул»: ЗСУ «ріжуть» окупантам лінії постачання й утримують свої позиції

10.07.2024
Після того як Вашингтон зняв певні обмеження на обстріл території росії американськими ракетами, окупанти припинили концентрувати великі групи військ у прикордонній зоні й відвели деякі артилерійські системи для їхнього захисту.
 
Налякав московитів і той факт, що наші захисники, використовуючи безпілотники, замінували дороги.
 
У результаті мотоциклам і багі, якими кремлівські терористи доправляли провізію на лінію фронту, тепер проїхати складно.
 
Проблемна логістика призвела до того, що рашисти сьогодні частенько сидять без їжі і змушені економити питну воду.
 
Їхнє скигління з цього приводу описала The Washington Post з посиланням на радіоперехоплення розмов кацапів і свідчення українських військових.  
 
Про логістичні страждання окупантів розповіли і в ГУР Міністерства оборони України.
 
«Наша мета — відрізати  росіянам постачання боєприпасів та позбавити варіантів легкої евакуації з поля бою, — йдеться в поширеному повідомленні розвідників. — Саме тому спецпідрозділ ГУР МО України «Кабул 9» продовжує нищити техніку загарбників — палити їхні «урали», «буханки», «шишиги» та інший транспорт. Складність або відсутність логістики прирікає російську піхоту на неминучу смерть. Окупанта не врятує ніхто і ніщо».
 
Із Часовим Яром, який «у скабєєвих» уже давно нібито захоплений і включений до їхньої конституції, теж не все просто. Українські Сили оборони дійсно відійшли з мікрорайону «Канал», але це сталося лише для того, аби зайняти більш вигідні для ведення бою позиції.
 
За даними ISW, геолокаційні кадри, опубліковані 8 липня, свідчать про те, що ЗСУ просунулися вздовж вулиці Олега Кошового в західній частині того ж таки «Канала». 
 
«Обстановка перебуває під контролем Сил оборони, — повідомив  спікер Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хотиця» Назар Волошин в ефірі телемарафону. — Основна маса обстрілів припадає якраз на південну частину Часового Яру. На цьому напрямі проведено 32 ворожі штурми, на місто — 5. Активно працювала ворожа авіація, проте акцент зміщується ближче до Торецького напрямку».
 
Надзвичайно тяжкі бої тривають у районі Богданівки, Калинівки, Григорівки, Андріївки, Кліщіївки та Білої Гори.
 
У понеділок, 8 липня,  російські війська планували продовжувати наступальні операції в північній частині Харківської області, проте жодного успіху не досягли.
 
Причину невдачі рашистські блогери пояснюють постійними контратаками українських сил поблизу Глибокого та важкими боями у міських районах Вовчанська. Окупанти також спробували продовжити наступ на лінії Куп’янськ. Сватове, Кремінна, однак ЗСУ відбили їхні атаки. 
 
Війна, що перемістилася на територію росії, теж успішно триває. У ніч з понеділка на вівторок несподівано загорілися два трансформатори на електропідстанції у Генеральському. А також чулися вибухи в районі Морозовська, де розташований військовий аеродром. Обидві події мали місце на території ростовської області.