Вовчанська пастка: ЗСУ б'ють окупантів на Харківщині і атакують росію дронами

19.06.2024
Зухвалий похід рашистів на Вовчанськ усе більше нагадує подорож в один кінець.
 
Новий фронт, що був відкритий 10 травня, вже забрав життя не однієї тисячі кацапів, а днями ще й зіпсував картинку переможним репортажам московських пропагандистів. 
 
Як стало відомо, близько 400 окупантів потрапили в оточення на місцевому Агрегатному заводі, куди героїчно прорвалися крізь оборону ЗСУ.
 
У відповідь наші бійці обійшли їх із західної сторони і взяли в кільце, відрізавши від підкріплення. Усі спроби вийти з оточення не увінчалися успіхом, тому окупанти десятками здаються в полон.
 
«Росіяни хотіли побачити Вовчанськ і померти, тож нашим військам доведеться їхнє останнє бажання втілити у життя», — прокоментував ситуацію військовий експерт Роман Світан. 
 
До речі, у полон москалі потрапляють по-різному. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у своєму телеграм-каналі розповів про подвиг військового, який самотужки полонив чотирьох окупантів.
 
«Вважаю, що цей вчинок є яскравим прикладом хоробрості та високого бойового духу наших захисників і неодмінно заслуговує на відзначення відповідною нагородою». 
 
Тим часом найгарячіше зараз на Покровському напрямку. Як повідомили у Генштабі 18 червня, ворог не полишає спроб відшукати слабкі місця в нашій обороні та безперервними штурмовими діями намагається вклинитися в бойові порядки українських підрозділів.
 
«Сьогодні здійснили 42 атаки, 32 з яких відбито, — йдеться у пресрелізі. — Тривають бої в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Сокола. Попередні втрати агресора за день на цьому напрямку становлять майже 300 окупантів убитими та пораненими. Знищено одну бойову броньовану машину, чотири автомобілі та три ворожі гармати». 
 
Паралельно війна все активніше переходить до росії та на тимчасово окуповані рашистами території України. У ніч на 18 травня спекотно було в Криму, де дрони атакували військові об’єкти у Севастополі, Сімферополі та Керчі.
 
Окупантам довелося терміново перекрити рух Кримським мостом і підняти у Бельбеку авіацію. Водночас у ростовському Азові синхронно спалахнули резервуари з нафтопродуктами. А в неділю у самому Ростові було успішно виведено з ладу електропідстанцію. Місцевим жителям довелося посидіти без води і світла. 
 
Російські пропагандисти у свою чергу повідомили, що ЗСУ в районі Білгорода підірвали залізничний склад з боєприпасами. Мовляв, українські військові відслідковують логістичні ланцюжки на підході до лінії фронту й дронами нищать усе, що рухається у цей бік. 
 
Втрати рашистів зростатимуть і надалі. Командир спецпідрозділу ГУР Міноборони України з позивним «Тринадцятий» підтвердив, що одна з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura тепер має на борту ракети Р-73.
 
«Такі розробки дуже ефективні, — сказав він. — Коли росіяни їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність у тому, що такого ні в кого немає. Це озброєння вже встановлене і принесе свої результати».