Спекотний червень: українські військові мають суттєвий успіх на Харківщині

12.06.2024
Спекотний червень: українські військові мають суттєвий успіх на Харківщині

На росії продовжують вирувати пристрасті навколо новітнього винищувача Су-57, який був серйозно пошкоджений ГУР Міноборони України в Ахтубинську за 600 кілометрів від фронту.
 
Рашисти кілька днів поспіль «годували» легковірну громадськість байкою про те, що машина після прильоту ударних дронів лишилася неушкодженою завдяки своїй унікальності.
 
Але 10 червня видання The War Zone опублікувало знімки, отримані американською аерокосмічною компанією Maxar Technologies.
 
Проаналізувавши це відео, експерти озвучили невтішний для окупантів висновок. На їхню думку, вибух й особливо уламки від детонації поблизу, найімовірніше, пробили літак дірами та спричинили інші пошкодження.
 
Ба більше, у задній частині винищувача видно ще один слід підпалу у формі невеликої пробоїни в бетоні. Словом, якщо гордість рашистської бойової авіації колись і буде відновлена, то станеться це дуже нескоро. 
 
Непоправних втрат орки зазнали також у Шебекіно Білгородської області, де квартирувався командний пункт військової частини 31807 ленінградської області.
 
Саме звідти велося управління підрозділами, що брали участь у наступі на Вовчанськ та інші населені пункти Харківщини. Після успішного удару української авіації в будівлі штабу пропали безвісти щонайменше 8 рашистських офіцерів. 
 
Успішну операцію провели ЗСУ і в самому Вовчанську, де одна частина орків у ході бою потрапила у полон, а інша була фактично повністю знищена.
 
У соцмережах рашисти у цьо­му провалі звинуватили одного з командирів, який знав про суттєві переваги ЗСУ, але все одно відправив бойову групу на штурм.
 
За даними журналіста Андрія Цаплієнка, після цієї поразки один із підрозділів окупантів втратив свою боєздатність і відійшов углиб рф. 
 
Але, на жаль, із Харків­ського напрямку надійшла і дуже трагічна звістка. На полі бою загинув 53-річний Микола Коханівський. Він брав активну участь у Революції гідності, створив Першу Київську сотню ОУН імені Євгена Коновальця, воював проти окупантів з 2014 року, був засновником і першим командиром батальйону «ОУН». Україна втратила ще одного героя, який віддав життя за її свободу. 
 
Тим часом найгарячішою точкою фронту залишається Покровський напрямок. За даними Генштабу, ворог постійно і досить успішно атакує українські позиції поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Яснобродівки, Уманського та Карлівки. Бойові зіткнення тривають неподалік Новоолександрівки та Новопокровського. 
 
У результаті на карті Deep State днями з’явилися чергові зміни не на користь ЗСУ. Йдеться про втрату ділянки фронту в районі Володимирівки, що розташована поблизу Вугледара і вважалася добре захищеною.
 
Саме тому успіх рашистів тут став несподіванкою для військових експертів. За попередніми даними (інформацію озвучив журналіст і військовий аналітик Василь Пехньо), один із комбатів бригади тривалий час приховував не лише факт втрати території, а й кількість загиблих та поранених. Це й дозволило ворогу трохи просунутися вперед. 
 
Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 11.06.24, за даними Генштабу ЗСУ, орієнтовно становлять серед особового складу — близько 520 тис. 850 (+1 тис. 100) осіб. Священний обов’язок усіх українців — перемогти російську орду нападників.