Мінус «Прорив»: Сили оборони нищать окупантів та їхню техніку

29.05.2024
Мінус «Прорив»: Сили оборони нищать окупантів та їхню техніку

Українські спецпризначенці нищать окупантів і в ближньому бою. (facebook.com/8regimentUkraine)

ГУР Міноборони опублікувало в телеграм відео знищення спецпідрозділом KRAKEN військової техніки рашистів, що спробували прорвати нашу оборону в районі Часового Яру.
 
На кадрах видно, як ворожа військова техніка спалахує під точними ударами артилеристів, не маючи жодного шансу рухатися вперед.
 
У результаті нападник втратив бойову машину десанту, рашистський основний бойовий танк Т-72 Б3М, а також їхній розрекламований Т-90М Прорив-3.
 
Особовий склад грізних машин теж відправився до пекла. «Ваші атаки — наша радість», зазначили у ГУР МО.
 
За інформацією Генштабу ЗСУ, станом на вечір 27 травня ворог активно концентрував удари саме у цій точці Донецького напрямку.
 
Зокрема, у районі Новий поблизу міста противник з початку доби здійснив щонайменше п’ять штурмових дій. Ще по одній атаці проводив на Кліщіївку та Іванівське.
 
А загалом на Краматорському напрямку наші захисники відбивали сім атак окупантів. Повітряних ударів зазнали Тарасівка та Дружба.
 
Того ж вечора щось потужне прилетіло і до окупованого Луганська. Як повідомив голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор, вибухи прогриміли в районі колишнього військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу, що розташований поряд.
 
«Трохи більше року тому окупанти провели там стендове випробування двигуна, — сказав він. — Але у жовтні 2023-го там розквітла «бавовна», яка зіпсувала росіянам плани. Тепер ще раз. Що саме пошкоджено або зруйновано — окупанти, як зазвичай, не покажуть. Це означатиме, що втрати авіаційної техніки можуть бути суттєвими».
 
Загалом протягом минулого тижня, з 20-го по 26 травня, за даними МОУ, українські захисники знищили 8 тис. 650 окупантів та понад 230 одиниць бронетехніки ворога.
 
Із кораблями чорноморського флоту в рашистів теж біда. Недавно було здійснено багатосторонню атаку на порт Новоросійська, Туапсинський нафтопереробний завод і прилеглий нафтовий термінал за допомогою повітряних і надводних безпілотників, які, крім усього, вкотре розгромили оборонні системи ворога.
 
Тобто ця атака вкотре довела неспроможність нарочито розхвалених російських систем ППО впоратися з прильотом наших безпілотників.
 
На відеозаписах добре видно, як кораблі, що стояли поруч, намагалися збити дрони шквалом вогню з верхньої палуби, але їм вдалося лише подлубати стіни будинків навпроти.
 
На додачу американські балістичні ракети ATACMS завдали удару по пірсу в Севастополі, потопивши «Циклон» — один iз небагатьох військових кораблів московії носій «Колібрів», який чомусь не відплив до Новоросійська. 
 
Українські бійці нищать окупантів і в ближньому бою. Днями спецпризначенці 8-го полку ССО імені князя Ізяслава Мстиславовича пробралися до рашистських позицій у Харківській області й почали нищити безпорадних орків просто в бліндажах та окопах.
 
Використовували наші військові при цьому ручні гранати та одноразові гранатомети. У результаті на концерт до кобзона відправилося 11 рашистів. Ще троє поповнили обмінний фонд ЗСУ.